Fotokredit: Bilbranchen

24.11.20 Bilbranchen Nyheder

Bilbranchen gentænker skadesområdet

I samarbejde med konsulenthuset Implement og Forsikring & Pension samlede Bilbranchen mandag den 23. november repræsentanter fra forsikringsbranchen og bilbranchen til en drøftelse om, hvordan hele skadesområdet kan gentænkes.

For første gang, måske nogensinde, var repræsentanter fra forsikringsselskaber, forhandlere, værksteder og lakererier samlet med det ene formål at drøfte, hvordan vi i fællesskab kan udvikle den mest toptunede skadesproces, hvor kunden er i fokus og alle processer er fuldautomatiseret via digitale løsninger.

Og diskussionerne kom vidt omkring. Udgangspunktet var en analyse af skadesprocessen i dag, og det resulterede i en stor talelyst om at optimere hverdagen som vi kender den overalt fra API-løsninger til smarte kommunikationskanaler og over i machine learning og til helt gammeldags (men dog fortsat meget væsentlig) systemoplæring for alle brugere.

Der kom ønsker fra både forsikringsselskaber og værksteder samt lakererier om, at man optimalt set burde indrette skadesprocessen ud fra, hvad der giver kunden værdi. For selvom det på kort sigt kan virke som ekstra - eller måske unødvendigt - arbejde, kan det måske blive en gevinst på sigt, hvis kunden bliver stillet bedre. Det hele handler om at gentænke skadesprocessen og automatisere og digitalisere fra ende til anden.

En del af et større genstart-projekt
Gårsdagens workshop var det fjerde møde i rækken under et projekt om at optimere skadesområdet i regi af genstartNU. Initiativet søsatte Industriens Fond i foråret som et modspil til coronakrisen, for at kickstarte dansk erhvervsliv. Det kan du læse mere om på genstartNU.dk.

Bilbranchens direktør, Thomas Møller Sørensen, udtaler om skadesprojektet:
"Det her helt unikke projekt viser, at når nogle af branchens seriøse aktører sætter sig op i helikopteren og forsøger at gentænke skadesområdet, som i store træk har lignet sig selv i årtier, så vil forsikringsbranchen også gerne lege med. Griber vi det rigtigt an, er det en win-win-win situation. Hvis vi bliver bedre til at anvende kunstig intelligens og til at trække på samme data i skadesprocessen, vil både bilforhandlere og forsikringsselskaber kunne spare tid og penge såvel som sikre mere loyale og tilfredse kunder."

Workshoppen var således sidste møde i genstartNU-projektet, men de mange gode idéer og diskussioner fra projektets møder skal bæres videre. Næste skridt vil nu være, at Bilbranchen - måske i samarbejde med nogle af aktørerne fra møderne - vil illustrere projektets hovedkonklusioner til sine medlemmer. Sandsynligvis vil det kræve, at forsikringsbranchen bliver inddraget, og Bilbranchen vil vurdere, hvordan det bedst kan lykkedes, måske i samarbejde med f.eks. Forsikring & Pension, som allerede har tilkendegivet, at de ser positivt på at arbejde med nogle af sporene fra gårsdagens drøftelser.

Hvis vi bliver bedre til at anvende kunstig intelligens og til at trække på samme data i skadesprocessen, vil både bilforhandlere og forsikringsselskaber kunne spare tid og penge såvel som sikre mere loyale og tilfredse kunder. Thomas Møller Sørensen, Branchedirektør
Kenneth L. Hjorth-Hansen

Kenneth L. Hjorth-Hansen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3302
  • Mobil +45 4141 7791
  • E-mail klhh@di.dk

Relateret indhold