Fotokredit: GettyImages

19.11.20 Bilbranchen Nyheder

Bilbranchen vil bidrage til nyt Stortaks

I mange år har bilbranchen haft adgang til Autotaks for person- og varebiler til at opgøre omfanget af bilskader. Nu er turen kommet til lastbilerne, idet Forsikring & Pension barsler med en opdatering af Stortaks. Bilbranchen vil følge processen tæt i den kommende tid.

Tidligere på året orienterede forsikringsselskabernes brancheorganisation, Forsikring & Pension, bilbranchen om kommende ændringer i skadesopgørelsessystemet Stortaks til lastbiler. Tanken er ifølge Forsikring & Pension, at IT-platformen skal opgraderes, og lastbilværksteder vil sandsynligvis skulle vende sig til et system, der i stor udstrækning vil ligne Autotaks for person- og varebiler.

I første omgang kigger Forsikring & Pension på, hvilket firma, der skal levere laktidsværket til det nye Stortaks. Og i øjeblikket er Forsikring & Pension i dialog med et spansk firma, der leverer et laktidsværk til store dele af verden.

Bilbranchen har givet foreløbig indspil til Forsikring & Pension og det spanske firma, for at forklare, hvordan bilbranchens autoriserede lastbilværksteder arbejder med at udbedre skader på lastbiler.

Næste fase vil for Bilbranchen være at give mere dybdegående input til en række spørgsmål, som vi er blevet præsenteret for. Herefter vil vi på et senere tidspunkt nærstudere, hvordan laktidsværket fra det spanske firma kan håndtere en lakskade i det nye Stortaks, for dermed at give input til Forsikring & Pension til brug i det endelige system.

I arbejdet med det nye Stortaks indgår Bilbranchen således i et konstruktivt samarbejde med Forsikring & Pension om input, og vi vil naturligvis løbende vurdere, hvordan et nyt system flugter med vore medlemmers interesser. Er du medlem af Bilbranchen, og vil du høre mere om processen med det nye Stortaks, er du velkommen til at kontakte Bilbranchen.

Kenneth L. Hjorth-Hansen

Kenneth L. Hjorth-Hansen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3302
  • Mobil +45 4141 7791
  • E-mail klhh@di.dk

Relateret indhold