Fotokredit: Colourbox

31.12.20 Bilbranchen Nyheder

Prøvekørsel og fremvisning under nedlukning

Bilbranchen er i gang med at undersøge, hvorvidt bilforhandlere kan lade kunder prøvekøre biler samt fremvise biler hjemme hos kunderne. Myndighedernes foreløbige udmelding er, at branchen skal forberede sig på, at ingen af delene formentligt er tilladt.

Nedlukningen betyder, at bilforhandlere fortsat skal lukke deres salgsafdelinger for private kunder. Indtil videre til og med den 17. januar 2021. Det er alene fysisk fremmøde, der ikke er tilladt. Under nedlukningen er det derfor fortsat tilladt at sælge online, telefonisk og lignende. Værkstedet må også gerne holde åbent, og ligeledes må der fortsat ske salg til erhvervsdrivende.

Det er for bilforhandlere tilladt at udlevere en solgt bil, der tidligere er indgået aftale om, og som er betalt forud for afhentningen. Det er i lighed med, at det i øvrigt er tilladt at udlevere varer, der er købt online, f.eks. det såkaldte ’click and collect’.

Der har været og er fortsat tvivl om, hvorvidt bilforhandlere kan lade kunder prøvekøre biler samt fremvise biler hjemme hos kunderne. Bilbranchen har derfor dialog med myndighederne for at få dette afklaret.

Prøvekørsel
Myndighedernes foreløbige vurdering går i retning af, at det ikke er tilladt for kunder at bestille en bil med henblik på prøvekørsel. Heller ikke selvom bestillingen sker online, og der alene sker en fysisk udlevering af bilen, så kunden kan køre en tur. Det er således alene tilladt at fysisk udlevere en bil efter, at bilen er købt og betalt.

Fremvisning hjemme hos kunden
Myndighedernes vurdering omkring fremvisning af biler går også for nærværende i retning af, at dette ikke er tilladt. Det er uanset om det sker hjemme hos kunder, eller andre steder væk fra forretningen. Heller ikke selvom aftalen om fremvisning sker online eller telefonisk. Fremvisning af biler kan derfor kun ske online.

Bilbranchen vil i den videre dialog med myndigheder opfordre til, at der bliver taget hensyn til, hvordan hverdagen er i forskellige brancher, så myndighedernes retningslinjer bliver proportionale i forhold til smittefaren. Bilbranchen orienterer så snart, der foreligger en endelig udmelding fra myndighederne.

Kontakt Bilbranchen med spørgsmål

Spørgsmål til tiltagene, kan rettes til chefkonsulent Niels Bruun.

Læs mere om selve tiltagene og hvad de betyder for bilforhandlere

Nyt om nedlukning henover jul og nytår
Niels Bruun

Niels Bruun

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3078
  • Mobil +45 5213 2388
  • E-mail nibr@di.dk

Relateret