Colourbox
12.03.20 Bilbranchen Nyheder

Status på corona-situationen

Dansk Industri og Bilbranchen har udarbejdet vejledninger til at håndtere corona-situationen. Udskydelse af bilforhandleres indbetaling af registreringsafgift er spillet ind til regeringen. Bilbranchens bestyrelse holder ekstraordinært møde i eftermiddag for at drøfte situationen.

Efter statsministerens udmelding i går aftes har Bilbranchen valgt ekstraordinært at sende nyhedsbrev ud til medlemmerne med status på corona-situationen.

Først og fremmest har DI og Bilbranchen i de seneste dage udarbejdet forskellige vejledninger med gode råd til medlemmerne i forhold til, hvordan de bedst muligt tackler situationen. Der er nedenfor link til såkaldt Q&A, hvor DI har listet svarene på de mest stillede spørgsmål fra medlemsvirksomhederne. Der er også link til artikel med gode råd og skabelon til hvordan virksomhederne kan orientere medarbejderne om situationen. Der er desuden også link til skabelon til hjemsendelse af medarbejdere. Endelig har Bilbranchen også udarbejdet en vejledning om de branchejuridiske udfordringer ved situationen samt gode råd til, hvordan disse kan løses.

Dernæst er det vigtigt at understrege, at DI er i løbende dialog med regeringen om yderligere hjælpepakker, der kan understøtte virksomhederne. I den forbindelse har Bilbranchen allerede sendt forslag ind om, at bilforhandlere kan få udskudt indbetaling af opkrævet registreringsafgift. Medlemmer er desuden meget velkommen til at kontakte Bilbranchen, hvis I har yderligere forslag til, hvordan regeringen kan hjælpe virksomhederne i de næste uger og måneder.

Endelig holder bestyrelsen i Bilbranchen i eftermiddag ekstraordinært bestyrelsesmøde, hvor bestyrelsen vil drøfte situationen og behovet for yderligere tiltag. Bilbranchen opfordrer medlemmer til at følge med i nyhederne fra Bilbranchen på både hjemmeside og i nyhedsbreve.

Thomas Møller Sørensen

Thomas Møller Sørensen

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 3383
  • Mobil +45 2684 3014
  • E-mail tms@di.dk

Relateret indhold