Fotokredit: Dansk Forening for International Motorkøretøjsforsikring og Forsikring & Pension

29.06.20 Bilbranchen Nyheder

Velkommen til ny Autotaks-direktør i F&P

Bilbranchen havde på et møde forleden fornøjelsen af at ønske ny underdirektør i Forsikring & Pension Maria Clausen velkommen til fortsat godt samarbejde med Bilbranchen om udvikling af Autotaks. På mødet drøftede organisationerne en række projekter, som samarbejdet både vil fortsætte med og starte på ny.

Autotaks er for mange hundrede virksomheder helt central for driften af virksomheden, og derfor er konstant videreudvikling af Autotaks-systemet helt vitalt for både forsikringsbranchen og bilbranchen. Bilbranchen i DI har derfor i en længere årrække sat stor pris på samarbejdet med Forsikring & Pension, bl.a. i Skadesgruppen, hvor også Dansk Metal deltager i arbejdet med at videreudvikle Autotaks.

Bilbranchen havde forleden lejlighed til at hilse på Forsikring & Pensions nye underdirektør, Maria Clausen, som dermed tager stafetten videre fra sin forgænger, Hans Reymann Carlsen, der fra årsskiftet er gået på pension. På mødet drøftede vi det konstruktive samarbejde om forskellige emner, og på begge sider af bordet, blev der nikket til et fortsat direkte og konstruktivt samarbejde om Autotaks-universet.

Alene det seneste år har samarbejdet med Forsikring & Pension ført til en lang række konstruktive tiltag til at optimere opsætningen og brugen af Autotaks. I regi af Skadesgruppen med Dansk Metal, Forsikring & Pension og Bilbranchen afholdt vi eksempelvis en stribe workshops om brugen af Autotaks i efteråret. Og workshoppene var meget velbesøgte og bekræftede os i, at kompetenceudvikling i brugen af Autotaks er et meget vigtigt emne for værkstederne. Thomas Møller Sørensen, Branchedirektør

Bilbranchen har også initieret et Autotaks-forum, hvor teknikere har mulighed for at tale direkte med Forsikring & Pension om konkrete digitale løsninger mellem Autotaks og tredjepartsystemer. Tekniker-forummet har og vil resultere i konkrete løsninger, som kan være med til at optimere brugen af Autotaks og dermed nedbringe administrationstiden for både bilbranchen og forsikringsbranchen. Eksempelvis kan IT-systemer hos bl.a. værksteder, nu tale sammen med Autotaks, for at automatisere nogle af arbejdsgangene.

I Bilbranchen bliver der løbende iværksat konkrete tiltag til optimering af Autotaks. Der har bl.a. været tilfælde, hvor nogle arbejdstider ser skæve ud på bestemte bilmærker i forhold til bilproducenternes arbejdstider. Et andet eksempel er det såkaldte ’kalibreringsprojekt’, hvor Bilbranchen siden 2019 har set store forbedringer på operationer vedrørende forrudeskift, som kræver kalibrering af assistentudstyr.

I Bilbranchen ser vi nu frem til at gå i arbejdstøjet igen efter sommerferien, når vi i samarbejdets gode ånd tager fat på mindst lige så mange spændende og konstruktive projekter i Autotaks-universet sammen med Forsikring & Pension. Hovedfokus for Bilbranchen og vores medlemmer i dette samarbejde vil være på projekter, der kan optimere, digitalisere, automatisere og ikke mindst skabe transparens – alt sammen med målet om at nedbringe diskussionstid og administrationstid i hverdagen. Thomas Møller Sørensen, Branchedirektør

Vil du vide mere?

Læs mere om Autotaks

Ønsker du direkte Autotaks-support?

Bilbranchens Autotaks-support (medlemsbeskyttet).

Relateret indhold