Fotokredit: Skatteministeriet

14.01.21 Bilbranchen Nyheder

Frist for indbetaling af registreringsafgift i april udskydes til november

Senere i dag vil Skatteministeriet melde ud, at fristen for indbetaling af registreringsafgift for marts, der skal falde medio april, udskydes til medio november. Tiltaget sker efter pres fra De Danske Bilimportører og Bilbranchen i forhold til at løse den likviditetsklemme, bilforhandlere ser ind i.

Bilbranchen er i dag efter flere dages intensiv dialog og møder med Skatteministeriet og Skatteministerens kontor blevet orienteret af Skatteministeriet om, at man vil udsætte fristen for indbetaling af registreringsafgift i april til november, hvor man forventer, at genberegning og udbetaling af for meget indbetalt registreringsafgift i overgangsperioden er gennemført. Dermed lægger Skatteministeriet op til at løse en del af den likviditetsklemme, landets bilforhandlere ser ind i som konsekvens af, at de frem til 1. juni skal indbetale registreringsafgift efter de tidligere regler, inklusive afgiftsstigningen på el- og plug-in hybridbiler fra nytår.

Bilbranchen hilser initiativet meget velkommen og kvitterer for, at der politisk er blevet lyttet til branchens bekymringer. Bilbranchen vil naturligvis følge implementeringen af forslaget og sikre, at udskydelsen til november er tilstrækkelig og ikke blot udsætter et likviditetsproblem til efteråret.

Thomas Møller Sørensen

Thomas Møller Sørensen

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 3383
  • Mobil +45 2684 3014
  • E-mail tms@di.dk

Relateret indhold