Direktør for Bilbranchen Thomas Møller Sørensen, direktør Pierre Lynge, Car Special A/S og fungerende beskæftigelsesminister Mattias Tesfaye.

Bilbranchen
22.11.21 Bilbranchen Nyheder

Bilbranchen til Tesfaye: Virksomheder skal have refusion fra første sygedag

Fungerende beskæftigelsesminister Mattias Tesfaye besøgte mandag den 22. november Car Special A/S i Ishøj. Bilbranchen benyttede muligheden til at kvittere for muligheden for at bede medarbejdere vise gyldigt coronapas og efterlyste samtidig refusion fra første sygedag.

Senere i denne uge forventes Folketinget at stemme hastelov på plads, der giver arbejdsgivere mulighed for at kræve at se gyldigt coronapas fra medarbejderne. Bilbranchen har kvitteret for muligheden, og mandag var fungerende beskæftigelsesminister Mattias Tesfaye på besøg hos Car Special A/S i Ishøj for at høre om virksomhedens forventninger til loven.

Det er dejligt, at regeringen og arbejdsmarkedets parter har reageret så hurtigt på udfordringen. Med muligheden for at kræve gyldigt coronapas har vi nu fået langt bedre muligheder for at passe på hinanden og ikke mindst vores kunder. Direktør Pierre Lynge, Car Special A/S

DI arbejder på at få genindført adgangen for virksomhederne til at søge refusion under fravær relateret til COVID-19, og den skal gælde så længe, at sundhedsmyndighederne anbefaler selvisolation.

Det er sundhedsmyndighederne, der anbefaler, at man går i isolation, hvis man er smittet eller har symptomer. Man skal isolere sig for ”samfundets skyld”, derfor er det også rimeligt, at samfundet hjælper med at betale for regningen for fraværet ved at genindføre refusion fra første sygedag. Thomas Møller Sørensen, Branchedirektør
Thomas Møller Sørensen

Thomas Møller Sørensen

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 3383
  • Mobil +45 2684 3014
  • E-mail tms@di.dk

Relateret indhold