08.02.21 Bilbranchen Nyheder

Arbejdstilsynet besøger autolakerier og karrosseriværksteder

Fra februar 2021 gennemføres en særlig tilsynsindsats i brancherne ”autolakerier og karrosseriværksteder” og ”undervognsbehandling”. Der er særlig fokus på det kemiske arbejdsmiljø.

Formålet med indsatsen er understøtte forebyggelse af kemiske arbejdsmiljøproblemer gennem dialog, vejledning og tilsyn. Der vil være en særlig grundig og målrettet gennemgang af virksomhedens kemiske arbejdsmiljø. Tilsynet vil også vurdere de øvrige væsentlige arbejdsmiljøproblemer.

Der udsendes et informationsbrev om den brancherettede indsats til alle virksomheder i branchen, men det er ikke alle arbejdspladser, der får tilsyn. Hvis din virksomhed er udtaget til tilsyn, får du direkte besked i e-Boks. Arbejdstilsynet varsler besøgene som regel mindst en måned før, så der er mulighed for at forberede sig. Datoen for besøget oplyses ikke.

Læs mere om Arbejdstilsynets brancherettede tilsyn: Brancherettet tilsyn i brancherne for overfladebehandling mv.

Hent inspiration til arbejdet med kemi
BFA-Industri har udgivet en ny vejledning om arbejdet med kemi i industriens virksomheder. Den kan downloades gratis og indeholder mange gode råd og tips til, hvordan du sikrer et godt kemisk arbejdsmiljø i din virksomhed.

Læs bl.a. hvordan du foretager en kemisk risikovurdering, og hvordan den hjælper din virksomhed med at fastlægge, hvordan dine medarbejdere skal arbejde med kemi og hvilke beskyttelsesforanstaltninger, de skal anvende. Din oplæring og instruktion af medarbejderne skal ske med baggrund i din kemiske risikovurdering. Vejledningen forklarer, hvordan du kan gøre det og giver eksempler på, hvordan det kan dokumenteres.

Kemisk risikovurdering

www.bfa-i.dk

Kemisk risikovurdering (APV) og instruktionspligt

di.dk
Bent Horn Andersen

Bent Horn Andersen

Teamleder

  • Direkte +45 3377 3774
  • Mobil +45 2229 0289
  • E-mail bhan@di.dk

Relateret indhold