Fotokredit: Colourbox

23.02.21 Bilbranchen Nyheder

Mulig genåbning den 1. marts

Anbefalingerne fra ekspertgruppen tyder på, at lukningen af detailhandlen bliver lempet, så bilforhandlere fra den 1. marts igen kan åbne for private kunder. Bilbranchen er positiv i forhold til anbefalingerne om at åbne mere op.

Anbefalingerne fra myndighedernes ekspertgruppe tyder på, at lukningen af detailhandlen, der har varet siden jul bliver lempet, så bilforhandlere fra den 1. marts igen kan holde åbent for private kunder med visse skærpede kvadratmeterkrav.

Ifølge anbefalingerne kan udvalgsvarebutikker op til 5.000 m² genåbnes med midlertidigt skærpede kvadratmeterkrav. Genåbningen gælder ikke udvalgsvarebutikker i storcentre.

Det er anbefalet, at der skal gælde et kvadratmeterkrav på 10 m² pr. kunde i butikker under 2.000 m² (tidligere 4 m² pr. kunde). For butikker mellem 2.000 m² og 4.999 m² foreslås et arealkrav på 20 m² pr. kunde (tidligere 10 m²).

Det er ekspertgruppens anbefaling, at øvrige nationale tiltag og restriktioner forlænges til og med den 5. april 2021.

Bilbranchen og DI har længe opfordret til, at der sker en delvis genåbning af detailhandlen, herunder bilbranchen, der er en branche med meget store udstillingslokaler og dermed gode forudsætninger for en forsvarlig og kun delvis genåbning. Bilbranchen derfor er positiv i forhold til anbefalingerne om at åbne mere op, så forbrugerne igen kan komme ud at handle i en betydelig del af forretningerne. Dog er det ulogisk, at genåbningen kun gælder forretninger på op til 5.000 m².

Bilbranchen ser frem til myndighedernes endelige udmelding om genåbningen. Bilbranchen vil melde ud, når der er nyt.

Kontakt Bilbranchen med spørgsmål

Er du medlem af Bilbranchen og har spørgsmål til genåbningen, kan du kontakte chefkonsulent Niels Bruun. Ved personalemæssige spørgsmål, herunder spørgsmål om lønkompensation, kan du kontakte personalejuristerne.

Niels Bruun

Niels Bruun

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3078
  • Mobil +45 5213 2388
  • E-mail nibr@di.dk

Relateret