Fotokredit: Dansk Industri

23.03.21 Bilbranchen Nyheder

Tillid er vejen frem for plastreparationer

Forsikringsselskabet Tryg har fremlagt en strategi om at reparere minimum 25 pct. af alle selskabets kofangerskader i 2021, fremfor at udskifte dem med nye reservedele. For at det ambitiøse mål skal kunne lykkes, er det nødvendigt med tillid mellem forsikringsselskabet og de pågældende skadesværksteder. For ikke alle plastskader kan og skal repareres.

Flere bilers plastikkofangere skal ifølge en ny strategi fra Tryg repareres i stedet for at blive erstattet af nye reservedele. Målet er sympatisk og taler direkte ind i en større klima- og miljødebat, som både regeringen og erhvervslivet allerede bakker op om.

Ifølge Tryg efterspørger deres kunder i højere grad bæredygtige produkter, og reparation af plastikkofangere på skadede biler kan ifølge forsikringsselskabet reducere plastikaffald fra kofangere med op til 20 ton allerede i 2021. Men for at det ambitiøse projekt skal lykkes, er det ifølge Bilbranchen bydende nødvendigt, at selskabernes taksatorer har et tillidsfuldt forhold til bilbranchens skadesværksteder.

Vi bakker fuldt op om genbrug og muligheden for at reparere og genanvende plastdele. Men forudsætningen for opbakningen er dels, at reparationerne lever op til bilproducenternes reparationsforskrifter og dels, at den rigtige betaling følger med. Og for at komme i mål med de to ting, kan vi ikke komme uden om, at parterne er nødt til at have mere tillid til hinanden, end vi oplever mange steder i dag. Thomas Møller Sørensen, Branchedirektør

I takt med, at bilfabrikkernes produktion og teknologi i bilerne bliver udviklet med brug af nye materialetyper, er det nødvendigt, at også forsikringsselskaber holder sig opdateret med viden på eksempelvis plastområdet – som med metalområdet – for at øge forståelsen for, hvorfor visse reparationer kan eller ikke kan lade sig gøre.

De fleste bilproducenter har strenge krav til reparation af plastikkofangere – især på de nyeste biler, hvor der eksempelvis stort set ikke må repareres i områder omkring sensorer, fordi det vil gå slemt ud over sikkerheden for de bløde trafikanter, hvis uheldet skulle ske. Og der ser vi, at det er helt nødvendigt med forståelse for karrosseriværkstedets saglige vurdering i de enkelte tilfælde. Thomas Møller Sørensen, Branchedirektør

Tryg har i første omgang taget kontakt til et udvalg af aktører i bilbranchen – herunder større forhandlerkæder blandt Bilbranchens medlemmer – for at rulle deres nye strategi ud. Bilbranchen vil følge udviklingen tæt i den kommende tid.

Kenneth L. Hjorth-Hansen

Kenneth L. Hjorth-Hansen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3302
  • Mobil +45 4141 7791
  • E-mail klhh@di.dk

Relateret indhold