Fotokredit: Getty Images

22.09.21 Bilbranchen Nyheder

Her kan du fremover søge om takografkort

Når værksteder fremover ansøger om takografkort, kan du søge digitalt eller aflevere ansøgningen på et af tre ekspeditionssteder. Nu melder Færdselsstyrelsen adresserne ud på de tre ekspeditionssteder i Aalborg, Kolding og København.

Når Færdselsstyrelsen pr. 1. oktober 2021 overtager opgaven med at udstede takografkort, kan du ansøge om takografkortet digitalt eller på et af Færdselsstyrelsens tre ekspeditionssteder i Aalborg, Kolding og København.

Adresserne i de tre byer:

Færdselsstyrelsen Aalborg
Sofievej 61
9000 Aalborg.

Færdselsstyrelsen Kolding
Egtved Alle 6
6000 Kolding.

Færdselsstyrelsen København
Amager Strandvej 390, 3. sal
2770 Kastrup.

De tre ekspeditionssteder vil fra 6. oktober 2021* have åbningstiderne:

Mandag og tirsdag

kl. 09:00-12:00

Onsdag

Lukket

Torsdag

kl. 14:00-17:00

Fredag

kl. 09:00-12:00

 *Vær opmærksom på lukkedagene nedenfor.

Vi havde gerne set, at Færdselsstyrelsen åbnede et fjerde ekspeditionssted i Midtjylland af hensyn til de virksomheder, som bor i denne del af landet, og som kan have mere end en times kørsel til et af de tre nye steder. Når det ikke kunne lade sig gøre, håber vi, at de nye digitale muligheder helt vil fjerne behovet for fysiske ansøgninger. Thomas Møller Sørensen, Branchedirektør

Søg digitalt via virk.dk
I forbindelse med overdragelsen digitaliserer Færdselsstyrelsen takografkort-området, hvilket betyder, at virksomheder, værksteder og den enkelte chauffør digitalt kan ansøge om virksomhedskort, værkstedskort eller førerkort.

Virksomheder og værksteder kan fra 1. oktober 2021 ansøge om takografkort digitalt på www.virk.dk, mens chauffører kan ansøge på www.borger.dk.

Færdselsstyrelsen vil i løbet af oktober måned udgive en vejledningsvideo til den digitale ansøgning for førerkortet på www.fstyr.dk.

Lukkedage i forbindelse med overdragelsen
I starten af oktober holder ekspeditionsstederne lukket, da medarbejderne skal introduceres til nye it-systemer mm. Det drejer sig om fredag den 1. oktober 2021, mandag den 4. oktober og tirsdag den 5. oktober 2021. På dagene vil Færdselsstyrelsens telefoner også være lukket.

Fra 1. oktober er det muligt at ansøge digitalt, selvom de fysiske ekspeditionssteder er lukket. Styrelsens medarbejdere begynder sagsbehandlingen af de digitale ansøgninger allerede mandag den 4. oktober.

Kenneth L. Hjorth-Hansen

Kenneth L. Hjorth-Hansen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3302
  • Mobil +45 4141 7791
  • E-mail klhh@di.dk

Relateret indhold