Fotokredit: Colourbox

28.08.23 DI Bilbranchen Nyheder

Ny erfa-gruppe for forhandlerforeninger

Bilbranchen lancerer en ny erfa-gruppe for landets forhandlerforeninger. Formålet er at udveksle erfaringer om driftsrelaterede spørgsmål og dermed styrke driften af foreningerne.

Langt de fleste af landets forhandlere af nye person- og varebiler har et forum, hvor forhandlerne af mærket mødes og spørgsmål af bredere karakter kan tages op. De såkaldte forhandler- eller mærkeforeninger er organiseret på meget forskellig vis med alt fra løse netværk til foreninger med professionelt sekretariat.

Bilbranchen tror på, at disse forhandlerforeninger af flere grunde vil få en mere central rolle i fremtiden. Dels ser vi, at forhandlerforeninger i andre lande i langt højere grad end herhjemme organiserer og faciliterer egentlige driftsopgaver for deres medlemmer, eksempelvis i forhold til it-services. Dels vil bilproducenternes nye distributionsmodeller kræve, at forhandlerforeningerne i højere grad end før er oplyste om erfaringerne fra distributørerne i andre lande for bedst at kunne vejlede medlemmerne. Endelig vil EU-lovgivning fordre, at foreningerne har tilstrækkelig indsigt i juraen bag de tilbudte kontrakter fra producenterne/importørerne.

Derfor faciliterer Bilbranchen nu et forum, en erfa-gruppe, hvor repræsentanter fra landets forhandlerforeninger kan mødes og blive inspireret til hvilke opgaver en forhandlerforening kan løse, såvel som blive klædt på i forhold til aktuel lovgivning. Målgruppen er de daglige ledere af forhandlerforeningerne, alternativt en repræsentant for bestyrelsen af foreningen.

Første møde i dette forum finder sted den 25. oktober i Industriens Hus. Repræsentanter for de enkelte forhandlerforeninger vil modtage invitation og program snarest.

Tilmeld dig her og læs programmet

Tilmelding
Thomas Møller Sørensen

Thomas Møller Sørensen

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 3383
  • Mobil +45 2684 3014
  • E-mail tms@di.dk

Relateret indhold