14.05.19 Bilbranchen Nyheder

Nyt Tema i Fokus: Fire ud af ti vil have en grøn bil

Den ulmende efterspørgsel efter grønnere biler tager et stort hop og rene elbiler overhaler dieselbiler, men især prisen er en væsentlig barriere for, at flere vil skifte til el i dag. Medlemmer kan hente analysen her.

Bilbranchen har på baggrund af data fra Voxmeter A/S lavet en ny analyse, som konkluderer, at mange danskere, uanset hvor langt de er i købsprocessen, allerede har fået de nye teknologier som el- og hybridbiler på deres radar, men at især prisen og rækkevidden fortsat begrænser mange i deres grønne bilvalg.

Analysen viser, at en ud af otte bilejere og potentielle kunder til at købe en ny bil, vil gå efter en ren elbil næste gang, hvilket er knap tre gange flere end for blot et halvt år siden. På sigt forventer samlet set fire ud af ti, at deres næste bilkøb bliver enten en el- eller hybridbil, imens det samme gør sig gældende for hver anden privatleasingkunde.

Blandt de mest købsmodne bilkunder, som regner med at skulle have ny bil indenfor et år, er det hver femte, som forventer, at det bliver en el- eller hybridbil. Set i lyset af, at det kun er knap hver tiende nye bil indregistreret til private, som kører helt eller delvist på el, er der fortsat et potentiale.

Samtidig forventer mange danske bilkunder altså fortsat at gå uden om de grønnere biltyper. Tre ud af fire af dem, der vil skifte til en ny bil inden for et år, som ikke kører på ren el, mener, at prisen er for høj i forhold til en tilsvarende benzin- eller dieselbil. Desuden er rækkevidden, i hvert fald på kort sigt, en barriere for over halvdelen af dem.

Download

Medlemmer kan downloade hele analysen (kræver login)

Læs analysen her
Frederik Funder
Skrevet af:

Frederik Funder

Relateret indhold