Colourbox
23.03.20 Bilbranchen Nyheder

Bilbranchen rammes ekstra hårdt af corona-situationen

Helt ny medlemsundersøgelse fra DI viser, at forventningerne i dansk erhvervsliv har lidt et alvorligt knæk som følge af coronasituationen. Bilbranchen er værst ramt.

DI har i en rundspørge om konjunkturerne blandt medlemsvirksomhederne i perioden 16.-17. marts 2020 fået 730 svar, heraf 33 fra virksomheder i bilbranchen.

Overordnet viser undersøgelsen, at coronasituationen sender erhvervslivets forventninger til omsætning, indtjening og beskæftigelse i frit fald.

Den samlede konjunkturindikator som er et simpelt gennemsnit af indikatorerne for omsætning, indtjening og beskæftigelse, er på tværs af alle medlemsvirksomheder faldet til -0,44 (minus signalerer tilbagegang, og -1 er lavest mulige).

Det er et historisk lavpunkt, som er opnået på ganske få uger. Den forrige måling, som kun er nogle uger gammel viste lige frem positive forventninger.

Konjunkturindikatoren er lavest i bilbranchen. Her er den nu helt nede på -0,81.

Undersøgelsen bekræfter os desværre i, at vores branche er særligt hårdt ramt. Det skyldes ikke mindst de meget dyre lagre, der meget hurtigt hober sig op og udfordrer likviditeten, når salget går ned. En udsættelse af fristen for indbetaling af opkrævet registreringsafgift vil være en hjælpende hånd til branchen. Thomas Møller Sørensen, Branchedirektør

DI’s nye undersøgelse

Læs hele nyheden om DI’s nye undersøgelse her
Frederik Funder
Skrevet af:

Frederik Funder

Frederik Funder

Frederik Funder

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3572
  • Mobil +45 3166 3857
  • E-mail ffpe@di.dk