27.06.19 Bilbranchen Nyhed

Nyt Tendens: Store ændringer under overfladen

Ny udgave af Bilbranchens branche- og konjunkturrapport, Tendens, viser, at selvom nyregistreringerne i første halvår 2019 ligger på niveau med samme periode sidste år, er der sket betydelige markedsændringer på især segmenterne. Endvidere viser el- og pluginhybridbiler gode takter, og omsætningstallene stiger samlet set for både bilhandlen og eftermarkedet.

Antallet af nyregistrerede personbiler i årets første halve år har ligget på et stabilt niveau de seneste par år. Men bag et samlet set status quo niveau ligger forskydninger i markedet, som peger på fortsat større biler og ændringer i salgskanalerne.

El- og pluginhybridbilerne er seksdoblet fra første halve år 2016 til første halve år 2019. Og netop antallet af nye el- og pluginhybridbiler solgt i det første halve år af 2019 overstiger dermed alle biler solgt af disse teknologier i hele 2016 og hele 2017 til sammen.

I Tendens kan du desuden læse om, hvordan varebilflåderne bliver større hos landets større flådeejere, imens nye takograf-regler på lastbilområdet har pustet antallet af nyregistrerede lastbiler i vejret i andet kvartal 2019. På de sidste sider af rapporten kan du læse om den øgede vejtrafik, der alt andet lige bidrager positivt til aktiviteten på eftermarkedet.

Relateret