På billedet ses et hold glade biløkonomer årgang 2016-2018 få minutter efter en veloverstået dimission den 14. januar i år på DI's kursusejendom, Gl. Vindinge i Nyborg.

18.03.19 Bilbranchen Nyheder

Bliv uddannelsesvirksomhed for en biløkonomstuderende

Mere end 30 unge leder lige nu efter en uddannelsesvirksomhed, så de kan få opfyldt drømmen om at uddanne sig til biløkonom. På Erhvervsakademi Aarhus oplever studievejledningen et boom i antallet af unge, der henvender sig for at få hjælp til at finde en bilvirksomhed, som de kan blive tilknyttet og dygtiggøre sig hos sideløbende med studiet. Også CPH Business oplever en god interesse for uddannelsen.

Bilbranchen har siden 2001 uddannet godt 230 biløkonomer, og 29 er under uddannelse. Mange biløkonomer sidder i dag på centrale poster i branchen eller driver egen virksomhed. Og uddannelsen er stadig respekteret og eftertragtet i branchen her i 2019. Alligevel oplever flere unge, at de går forgæves, når de henvender sig til branchen for at få den så vigtige traineeplads.

Derfor giver vi her et hurtigt overblik over, hvorfor det er en rigtig god idé at blive uddannelsesvirksomhed for en biløkonomstuderende;

  • Som uddannelsesvirksomhed får I tilknyttet en studerende i 2½ år, der brænder for branchen, og til minimale omkostninger.
  • I får en medarbejder/kollega, der kommer med frisk energi og nyeste viden fra skolen inden for salg, marketing, analyse, procesoptimering og forretningsudvikling - og meget andet - alt efter, hvilke opgaver og funktioner, I vælger at udfordre den studerende med.
  • Når eksamensbeviset er i hus, står I først i køen til at ansætte en færdiguddannet markedsføringsøkonom med speciale i biløkonomi - og dermed mulighed for at få en veluddannet medarbejder med på holdet, som allerede kender jeres virksomhed indefra, og som hurtigt kan påtage sig større opgaver og være med til at udvikle forretningen.
  • Og endelig er I som uddannelsesvirksomhed med til at sikre, at branchen får uddannet kvalificeret arbejdskraft, som der er behov for, hvis vi skal sikre branchens fortsatte vækst. 

Brug et par minutter på at se filmen om biløkonomuddannelsen, og tag også et kig på filmen om biløkonomen Niklas, der i 2015 var med som en af de første rollemodeller i Bilbranchens Bilkarriere-kampagne. 

Tag herefter fat i de dygtige lærerkræfter på Erhvervsakademi Aarhus og CPH Business, hvis I har praktiske spørgsmål til uddannelsen og ønsker vejledning om, hvordan I kan blive uddannelsesvirksomhed for en biløkonomstuderende på årgang 2019-2021.

Skrevet af:

Hanne Baunkjær

Relateret indhold