30.04.19 Bilbranchen Nyheder

RAF Motors A/S vinder DI Horsens’ PraktikPladsPris 2019

RAF Motors A/S tager et stort ansvar for at uddanne fremtidens faglærte inden for bilbranchen og modtog tirsdag den 30. april DI Horsens’ første PraktikPladsPris. Virksomheden har det seneste år fordoblet antallet af lærlinge, og i dag er mere end hver sjette ansatte hos RAF Motors i lære. Bilbranchen ønsker vores medlem et stort tillykke med prisen.

DI Horsens uddeler for første gang PraktikPladsPrisen, der går til RAF Motors, som det seneste år har ansat fem lærlinge fra Syddansk Erhvervsskole i Vejle. Virksomheden har 27 ansatte, hvoraf 15 arbejder på værkstedet. I dag er hver sjette medarbejder hos RAF Motors lærling, og virksomheden har det seneste år fordoblet antallet af lærlinge. 

- RAF Motors vinder DI Horsens PraktikPladsPris 2019, fordi de går i front, når det gælder om at tage lærlinge. Der er forskel på, hvor gode virksomhederne er til at tage ansvar for at uddanne fremtidens faglærte. RAF Motors er én af de virksomheder, der virkelig gør det godt. Det fortjener en stor anerkendelse, siger formand for DI Horsens, Johannes Aa. Saugbjerg.  

Det er Syddansk Erhvervsskole i Vejle, som har indstillet RAF Motors A/S til prisen for deres evne til at tage et stort ansvar for branchens fremtidige rekrutteringsudfordringer.  

RAF Motors A/S forhandler både Hyundai og Nissan og er autoriseret værksted for disse mærker samt for Peugeot og Suzuki. Virksomheden havde i flere år svært ved at rekruttere svende til deres værksted og valgte derfor at tackle udfordringen ved at ansætte flere lærlinge. RAF Motors formåede at vække de nye lærlinges opmærksomhed på Facebook, hvor virksomheden bad sine 5.000 følgere om at tagge potentielle kandidater. Det lykkedes både at tiltrække dygtige ansøgere fra lokalområdet, men også fra Herning og Viborg.  

- Da vi valgte at tage flere lærlinge, var det både af nød og lyst. Vi havde i tre år forgæves ledt efter mekanikere til vores værksted. I dag er vi stolte over at modtage PraktikPladsPrisen. Vi er rigtig glade for beslutningen om at tage dobbelt så mange lærlinge. De er dygtige, gode til at tage fra og bidrager med feedback om eksempelvis kundeservice og LEAN, siger indehaver Per Kirkegaard, RAF Motors A/S.  

Horsens Kommune arbejder aktivt for at få flere unge til at søge ind på erhvervsuddannelserne. I 2019 har mere end 25 pct. af eleverne fra 9. og 10. klasse søgt ind på en erhvervsuddannelse. Det betyder, at der er behov for endnu flere praktikpladser.

- Arbejdet for at få flere til at vælge en erhvervsuddannelse har været i gang længe og foregår i et rigtig stærkt samspil med virksomhederne. Når vi er sammen om at fortælle, hvilke job- og karrieremuligheder erhvervsuddannelserne giver, skaber vi resultater. Det samme stærke samspil skal være med til at sikre gode lærepladser til fremtidens faglærte. Derfor håber jeg, at flere virksomheder vil lade sig inspirere af RAF Motors, der gør en stor indsats for at uddanne fremtidens medarbejdere i bilbranchen, siger borgmester Peter Sørensen.

Skrevet af:

Hanne Baunkjær

Relateret indhold