Kristian, Pelle og Mikkel er glade for udbyttet af deres tre årige salgsrådgiveruddannelse fra Erhvervsakademi Aarhus og filialchef Stephan Sørensen glæder sig over, at uddannelsen har skabt mersalg.

Fotokredit: Maria Evald
02.11.20 Bilbranchen Nyheder

”Første-holdet” på salgsrådgiveruddannelsen i Aarhus er snart i mål

Det første hold studerende på bilbranchens akademiuddannelse i salg og rådgivning har for øjeblikket travlt med den afsluttende projektopgave. Det er kronen på værket efter tre års studie på Erhvervsakademi Aarhus. Eksamensbeviserne uddeles ved dimissionen til januar.

Uddannelsen, der startede 1. februar 2018, er skræddersyet til sælgere i person-, varevogn- og lastbilbranchen. Den varer tre år og tages sideløbende med et fuldtidsjob i en bilbranchens virksomheder. De studerende på det første hold kommer fra otte forskellige bilvirksomheder bl.a. Terminalen A/S og Bayern AutoGroup A/S.

En af de ti første færdiguddannede er Kristian Køppen. Han er en af de i alt 40 studerende på   akademiuddannelsen i salg og rådgivning, skabt af Erhvervsakademi Aarhus i samarbejde med Bilbranchen og en række virksomheder i branchen.

Kristian og hans medstuderende siger samstemmende, at uddannelsen har resulteret i mere succes på jobbet.

Jeg har i dag en dybere indsigt i bilbranchen og en værdifuld viden om kundetyper. Jeg er blevet bedre til strategisk salg, planlægning og opfølgning. Derudover er min forretningsforståelse og økonomiske indsigt også blevet bedre. Salgskonsulent Kristian Køppen, Terminalen Aarhus A/S

Netværk med andre bilsælgere fra hele Danmark
22-årige Pelle Rønsholt Toft er HHX-student fra Vejle og arbejder som salgstrainee hos BMW- og MINI-forhandleren Bayern AutoGroup Kolding A/S.

Jeg kommer ind, lærer noget teori på en enkelt dag og får det ud i praksis dagen efter. Det faglige er én ting. Det sociale vægtes også højt. Netværket har betydet rigtig meget for mig. Jeg kender i dag en masse fagkolleger rundt omkring i hele landet, som jeg ikke havde haft mulighed for at lære at kende, hvis ikke jeg var startet på uddannelsen. Salgstrainee Pelle Rønsholt Toft, Bayern AutoGroup Kolding A/S

Kan bruge læringen dagen efter
I undervisningslokalet på Erhvervsakademi Aarhus bliver de studerende undervist i alt lige fra kundetyper og salgspsykologi til billån, leasing, økonomistyring, datadrevet salg og markedsføring.

Undervejs er der også gæsteindlæg fra eksperter fra branchen. Den viden er guld værd for 26-årige Mikkel Mortensen, når han sælger Hyundai, Land Rover, Jaguar og andre biler hos Terminalen Premium A/S i Aarhus.

Det har været rigtig sjovt, spændende og lærerigt. Vi løser konkrete opgaver fra vores hverdag og får værktøjer, som vi kan prøve af i praksis dagen efter. Grundlaget for undervisningen er dagligdagen i branchen, og der er en god blanding af teori, oplæg, praktiske øvelser, refleksion og sparring i grupper. At det kun er en dag om ugen gør også, at man fint kan passe sit job ved siden af. Det er en god måde at lære på. Mikkel Mortensen, Terminalen Premium A/S, Aarhus

Styrker salgstalenter
Stephan Sørensen er filialchef hos Bayern AutoGroup Aarhus A/S. Virksomheden  har  allerede deltagere med på flere hold og vil fremover tilbyde alle nye salgstrainees akademiuddannelsen.

De salgstrainees, vi har afsted på uddannelsen, kommer ud med et helt andet og højere niveau end tidligere. De er noget hurtigere klar til salg og kan genere penge. Vi kan tydeligt mærke, at vores trainees er blevet dygtigere og mere dedikerede. Jeg kan varmt anbefale andre bilhuse også at sende deres trainees afsted på uddannelsen. Filialchef Stephan Sørensen, Bayern AutoGroup Aarhus A/S

Nyt hold starter til januar
Der er stadig ledige pladser til det nye hold 4, som har kick-off den 20. januar 2021 på Gl. Vindinge i Nyborg og første undervisningsdag den 27. januar 2021.

Tilmeldingen er åben og de første nye studerende har allerede meldt sig.

Faglærte og ufaglærte kan få meget af uddannelsen kvit og frit
Alle faglærte og ufaglærte uden en videregående uddannelse kan årligt søge Omstillingsfonden om 10.000 kr. i tilskud til dækning af deltagergebyret. Det betyder, at man kan få første semester uden omkostninger for virksomheden eller deltageren.

Læs mere om uddannelsen

eaaa.dk/salgsrådgiver

Yderligere oplysninger og kontakt

Chefkonsulent Anker Nørlund Christensen, Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J., telefon: 7228 6173

Send en e-mail til Anker
Videokredit: Erhversakademi Aarhus
Videokredit: Erhvervsakademi Aarhus
Hanne Baunkjær

Hanne Baunkjær

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 4846
  • Mobil +45 2099 8478
  • E-mail haba@di.dk

Relateret indhold