01.12.20 Bilbranchen Nyheder

Forhandlere viser skoleelever en fremtid i bilbranchen

Da projekt ’Fremtidens Bil’ blev skudt i gang i sommer, var interessen stor. Skolelærere i hele landet hentede undervisningsmaterialet og bookede besøg hos lokale bilforhandlere. Desværre satte COVID-19-restriktionerne en stopper for de fysiske besøg, som er blevet udsat til 2021, hvor projektet fortsætter. Som forhandler kan du stadig nå at være med og vise vejen for dine fremtidige medarbejdere.

Det er svært at vælge en uddannelse, du ikke ved noget om. Det er grundlæggende, hvad projektet ’Fremtidens Bil’ bygger på. Her undersøger skoleelever gennem et undervisningsforløb, hvilken bil og finansiering, der passer til deres families behov. Undervejs skal eleverne besøge en lokal bilforhandler, hvor de får en rundvisning af en medarbejder og mulighed for at stille spørgsmål. Forløbet viser eleverne de muligheder, der findes med en uddannelse i bilbranchen.

Når skoleelever møder medarbejdere og oplever hverdagen på en arbejdsplads, gør det en forskel. Erfaringerne viser, at eleverne får ny viden om mulighederne for uddannelse og job i branchen. Derudover synes de, at undervisningen er sjovere, når de bruger deres fag til at løse problemer i hverdagen, f.eks. når de skal tage stilling til familiens måske kommende nye bil.

Uggerhøj: Vi er mere end olie på fingrene
Blandt de forhandlere, der bakker stort op om projektet, er Uggerhøj-koncernen. Her fortæller økonomi- og driftsdirektør Søren Thomsen, at Uggerhøj ser det som en oplagt mulighed for at gøre bilbranchen attraktiv som karrierevej ved at stille filialer og medarbejdere til rådighed for projektet:

Vi bakker op om Fremtidens Bil, fordi vi ser det som en vigtig opgave at give skoleelever et godt indblik i bilbranchen, så vi kommer på landkortet som en attraktiv arbejdsplads i en branche med masser af fremtidsmuligheder. Ved at få besøg af fremtidens medarbejdere, inden de har valgt karrierevej, får vi mulighed for at bryde med et forkert image af vores branche, som billedligt ofte bliver karikeret med olie på fingrene. Vi er heldigvis meget mere end det. Økonomi- og driftsdirektør Søren Thomsen, Uggerhøj A/S

Jesper og Jeppe bød elever indenfor
Uggerhøj A/S i Aarhus havde i sensommeren, inden COVID-19-restriktionerne blev strammet, besøg af 10. klasse fra Rundhøjskolen ved Aarhus. Her mødte eleverne værkføreren Jesper og salgschefen Jeppe, som gav dem et indblik i deres dagligdag. Særligt rundvisningen vakte begejstring blandt eleverne, som oplevede, hvordan hverdagen forløber hos en bilforhandler. Som en elev skriver i sin evaluering, gjorde det en forskel, at de gode råd om uddannelse og job kom fra en fagperson og ikke deres lærer.

Lærere og elever var generelt meget positive over besøget, hvor 94 pct. fik ny viden om jobmuligheder, mens hver femte elev fik mere lyst til et job i bilbranchen. Det fremgår af evalueringen af dagen, som er foretaget af Naturvidenskabernes Hus. Også personalet hos Uggerhøj oplever besøget som en stor succes, fortæller salgsdirektør Lasse B. Jensen:

Det er en fornøjelse at være en del af en koncern, der deltager i Fremtidens Bil og oplysningsarbejdet for skoleelever. Pga. coronavirus har vi desværre ikke haft så mange besøg endnu. Men det, der er gennemført, oplever vi som en stor succes. Eleverne var velforberedte og nysgerrige – og udfordrede os på vores viden på en god måde. Vi havde nogle gode timer sammen med eleverne, der fik en gennemgang af arbejdsgangene i vores dagligdag. Salgsdirektør Lasse B. Jensen, Uggerhøj A/S

Uggerhøj vil gerne give eleverne nogle praktiske opgaver under besøget, hvor de selv får noget mellem hænderne, f.eks. skifte et hjul, indrette en udstilling, lægge varer på plads eller noget fjerde. Det vil være en mulighed, når der bliver lempet på restriktionerne for COVID-19, fortæller Lasse B. Jensen.

Karriere i bilbranchen

Fremtidens Bil er et samarbejde mellem Bilbranchen og Naturvidenskabernes Hus, som er en organisation, der bygger bro mellem skoler og virksomheder. Formålet med projektet er at inspirere elever i 7. – 10. klasse til en fremtid i bilbranchen.

Læs mere om Fremtidens Bil

NaturvidenskabernesHus.dk

Sådan bliver I en del af Fremtidens Bil

I kan sende en mail eller ringe til Hanne Baunkjær (se kontaktoplysninger nedenfor). Herefter sørger vi for, at I kommer med på oversigten over bilvirksomheder, der gerne vil have besøg af elever fra den lokale folkeskole.

Hanne Baunkjær

Hanne Baunkjær

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 4846
  • Mobil +45 2099 8478
  • E-mail haba@di.dk

Relateret indhold