26.03.20 Bilbranchen Nyheder

Salgsrådgiveruddannelsen på Erhvervsakademi Aarhus kører videre online

Underviserne på erhvervsakademiet har hurtigt og dygtigt fået omlagt undervisningen, så bilbranchens studerende kan fortsætte uddannelsen under COVID-19. Allerede i sidste uge var undervisningen på Bilbranchens akademiuddannelse i salg og rådgivning (Salgsrådgiveren) i gang som online undervisning. Og det fungerer godt.

En beretning fra ”undervisningslokalet”
Lektor Anne Sejer Hansen har mange års erfaring som marketingschef i bilbranchen, og på ’Salgsrådgiveren’ underviser hun i faget ’Marketingplanlægning og effektiv forhandling’. Anne har ikke tidligere brugt online undervisning særligt meget, men er begejstret efter den første undervisningsdag.

Vi har spurgt Anne, hvordan sådan en virtuel undervisningsdag foregår:
- Det fungerer faktisk overraskende godt, både for mig som underviser og endnu vigtigere, for de studerende”, er Annes første kommentar.

- Selvom vi sidder i hvert vores rum, giver muligheden for at anvende både billede, chat og lyd en følelse af nærhed. Først er vi alle samlet i det store fælles konferencerum, men deltagerne skal jo selv arbejde og ikke bare sidde passivt foran skærmen. Så vi deler løbende holdet op i mindre grupper – såkaldte break out sessions – hvor de studerende laver gruppearbejde i mindre rum, uden de andre kan se eller lytte med.

- Som underviser kan jeg gå ind og ud af grupperummene – vejlede og svare på spørgsmål. Og så samles vi igen i konference – fremlægger og diskuterer. Og under hele forløbet har vi mulighed for at køre en chat, som alle kan se og deltage i.

- Når vi nu ikke kan mødes fysisk, så er denne løsning et rigtigt godt alternativ. Deltagerne mister ikke undervisning, og vi holder momentum i undervisningsforløbet. For mig som underviser er det en spændende udfordring at omlægge undervisningen og sikre, at vores høje kvalitetsniveau fastholdes –  også under de nye, virtuelle former, slutter Anne Sejer Hansen.

Online eksamen i vente
I forhold til selve eksamen, som rykker tættere på, har Erhvervsakademi Aarhus solid erfaring med at afholde eksaminer online - eksempelvis via Skype. Derfor kan deltagerne på Salgsrådgiveren  være helt trygge, og de skal nok få mulighed for at komme til eksamen, også hvis det bliver online, fortæller chefkonsulent Anker Nørlund, som er tovholder på Salgsrådgiveren.

Hanne Baunkjær

Hanne Baunkjær

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 4846
  • Mobil +45 2099 8478
  • E-mail haba@di.dk

Relateret indhold