Colourbox
24.04.20 Bilbranchen Nyheder

Skoler dygtiggør bilbranchens salgsrådgivere online under corona-krisen

BCSyd i Mommark og Erhvervsakademiet i Aarhus tilbyder branchens salgsrådgivere en bred vifte af kurser og uddannelser som 100 pct. online studier.

Der er lige nu rigtig mange seriøse muligheder for at dygtiggøre sig online, hvis man er midlertidigt hjemsendt fra sælgerjobbet i branchen. Eller i øvrigt har et ønske om at styrke sine kompetencer. Der kan vælges mellem både kortere AMU-kurser, længere forløb og akademifag.

Hvad tilbyder BCSyd Mommark?
På skolen i Mommark er det helt nye online kursusforløb ”Bilrådgiver 2. 0 – Stay in Shape” kommet godt fra start. Og skolen håber at udbyde forløbet igen efter sommerferien for dem, der ikke nåede med i første omgang. Det består af fire AMU-fag af to dages varighed, der handler om salgsteknik for salgs- og servicemedarbejdere, administrative opgaver i salgsarbejdet, opbygning/anvendelse af kundedatabaser i CRM-systemer og læring om den personlige uddannelses- og jobplan. Alle fag kan afsluttes med en prøve. Læs mere om ”Bilrådgiver 2.0” her.

Bilbranchen er blevet hårdt ramt af corona-krisen. Derfor vil vi gerne tilbyde branchen et uddannelsesforløb målrettet sælgere og rådgive­re, som er blevet påvirket af situationen. Vi oplever en stor interesse for at få finpudset formen og opbygge nye kompetencer til fremtiden. Uddannelsesleder Johnny Nedergaard, som sidder klar ved telefonen for yderligere vejledning om skolens mange forskellige uddannelsestilbud og mulighederne for tilskud under COVID-19.

Hvad tilbyder Erhvervsakademi Aarhus?
Også erhvervsakademiet i Aarhus er i tæt kontakt med branchens virksomheder i disse uger. Ud over de 40 bilsælgere, der er i gang med Bilbranchens akademiuddannelse i salg og rådgivning, tilbyder skolen flere akademifag som 100 pct. online studier.

Branchen har især vist interesse for fagene ”Digital markedsføring med Google Analytics-certificering” og ”Salgspsykologi og værdibaseret salg med SPIN®Selling. Det er en ny kombination af akademifaget ”Salgspsykologi og grundlæggende salg” med SPIN®Sellings metodeunivers. To af holdene havde deres første online undervisning den 27. april med rigtig mange deltagere derhjemme bag skærmen. Og interessen har været så stor, at skolen har besluttet at udbyde ekstra hold i begge fag.

Der er derfor stadig plads til de af branchens salgsrådgivere, der ikke fik tilmeldt sig i første omgang. De nye ekstra hold har startdato hhv. den 18. maj og 25. maj 2020. Forandringerne i bilbranchen har også skabt interesse for faget ”Forandringsledelse – for medarbejdere og ledere i samspil”. Læs mere om fagene og tilmelding her.

Vi håber virkelig, at vi hurtigt kan hjælpe de bilsælgere, som lige nu er sendt hjem eller som har mistet jobbet pga. COVID-19. De skal hurtigt på banen igen i en ny og stærkere udgave. Og her giver vores kompetencegivende online-fag deltagerne praksisnære værktøjer, de kan bruge, så snart de igen får muligheden. Chefkonsulent Anker Nørlund, som også sidder klar til at svare på spørgsmål om akademifagene og mulighederne for tilskud.

Regler for tilskud til efteruddannelse under COVID-19
Lovgivningen om lønkompensation blev vedtaget af Folketinget den 24. marts. Den skaber mulighed for at virksomhederne kan søge om lønkompensation til hjemsendte medarbejdere. For information om brugen af lønkompensationsmulighederne læs her og kontakt DI for rådgivning.

Medarbejderen må gerne deltage i efteruddannelse, mens de er hjemsendte med lønkompensation fra staten. Virksomheden må dog ikke pålægge medarbejderne at deltage i efteruddannelse. Det er dog under forudsætning af, at hverken virksomhed eller medarbejder søger og modtager VEU-godtgørelse/SVU samtidig. Virksomhed eller medarbejder kan således ikke modtage dobbelt tilskud i form af både lønkompensation fra staten og VEU-godtgørelse/SVU. Hvis medarbejderen under uddannelsen får udbetalt løn, der følger af lønkompensation fra staten, skal medarbejderen kunne stå til rådighed for virksomheden med en dags varsel. Udgiften til kursusgebyret afholdes af virksomhed eller medarbejder eller f.eks. via Omstillingsfonden.

Kontakt Johnny

Johnny Nedergaard, BCSyd, Mommark på mobil 542743800

Send en e-mail til Johnny

Kontakt Anker

Anker Nørlund, Erhvervsakademi Aarhus på mobil 72286173

Send en e-mail til Anker

Relateret indhold