Fotokredit: Naturvidenskabens Hus

19.06.20 Bilbranchen Nyheder

Få hjælp til et succesfuldt besøg af de lokale folkeskoleelever

Der er rift om de dygtige unge. Det oplever vores branche også, når den næste lærling eller elev skal findes. Vi supplerer derfor nu Bilkarriere-kampagnen med en indsats, der skal gøre det nemt at invitere folkeskoleelever på besøg hos Bilbranchens medlemmer.

Vi har indgået et samarbejde med Naturvidenskabernes Hus. De arbejder for, at mange flere unge inspireres til at tage en uddannelse inden for håndværk, teknologi, IT og naturvidenskab. Det sker gennem et undervisningsforløb med virksomhedsbesøg, hvor elever i folkeskolen arbejder med brancherettede opgaver forud for besøget. Og det er nu også muligt for bilbranchen.

Undervisningsforløb med udgangspunkt i bilbranchen
Vi har i samarbejde udviklet et undervisningsforløb for elever i 7. til 10. klasse med udgangspunkt i vores branche. Undervisningsforløbet hedder FREMTIDENS BIL. Her skal eleverne undersøge familiens kørselsforbrug, vaner og behov, før de kan afgøre, hvilken bil familien bør købe. Konceptet er, at eleverne arbejder med opgaverne i skolen, og herefter besøger de en af Bilbranchens medlemsvirksomheder, hvor eleverne får endnu større forståelse for vores branche.

Se hele undervisningsforløbet

FREMTIDENS BIL

Hvad kræver det af virksomhederne?
Det eneste det kræver af jer er, at I åbner dørene til et besøg af to timers varighed. Og at I stiller nogle medarbejdere til rådighed i det tidsrum. Elevernes forberedelse foregår på skolen, og al koordinering varetages af Naturvidenskabernes Hus.

Lærere tilmelder sig på portal
Virksomhederne, som ønsker at være med, vil fremgå af Naturvidenskabernes Hus’ hjemmeside (nvhus.dk/fremtidens-bil). Lærerne kan derefter booke et besøg hos den enkelte virksomhed. Det foregår på den måde, at læreren ønsker en dato, som medarbejdere i Naturvidenskabernes Hus’ derefter koordinerer direkte med virksomheden.

Tilmeld jer hos Bilbranchen

Vi håber, at rigtig mange af jer tager imod muligheden for at få besøg af jeres lokale folkeskoleelever. Det er en god mulighed for at vise, hvad branchen kan tilbyde af uddannelses- og karriereveje. Og måske er jeres næste dygtige lærling eller elev med på holdet.

I kan sende en mail eller ringe til Hanne Baunkjær (se kontaktoplysninger nedenfor). Herefter sørger vi for, at I kommer med på oversigten over bilvirksomheder, der gerne vil have besøg af elever fra den lokale folkeskole.

Hanne Baunkjær

Hanne Baunkjær

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 4846
  • Mobil +45 2099 8478
  • E-mail haba@di.dk

Relateret indhold