Fotokredit: Erhvervsakademi Aarhus

26.01.21 Bilbranchen Nyheder

Kick-off for nyt hold på salgsrådgiveruddannelsen

De hyggelige mødelokaler på Gl. Vindinge var i år skiftet ud med Microsoft Teams, da de studerende og deres ledere fornyelig blev introduceret til de næste tre års deltidsstudie på erhvervsakademiet i Aarhus. Første undervisningsdag er onsdag den 27. januar i faget Salgspsykologi og grundlæggende salg.

Det er fjerde gang, der starter et nyt hold op. De studerende kommer fra bilhuse i både Øst- og Vestdanmark. Selvom alle sad bag hver deres skærm, kunne energien og gå-på modet hos de studerende tydeligt mærkes. De glædede sig til at komme i gang med uddannelsen.

Finn Rolighed, som i mange år har været ankermand på biløkonomuddannelsen, bød velkommen til det nye hold og deres ledere. Finn er også en af de bærende kræfter i salgsrådgiveruddannelsen og underviser på uddannelsen. Også lektor Anne Sejer Hansen, der har ført mange biløkonomer sikkert til eksamen, er med på underviserholdet.

Herefter var der både praktisk information og gode råd til de studerende og virksomhederne fra chefkonsulent Anker Nørlund Christensen. Anker fortalte om uddannelsens opbygning, og hvordan de næste tre år vil forløbe. Det blev betonet, at uddannelsen er praksisnær, og at alle eksempler og cases i undervisningen stammer fra dagligdagen i branchen. Han mindede virksomhederne om, at samspillet mellem de studerende og deres virksomheder er en vigtig forudsætning for et vellykket uddannelsesforløb.

Thomas Møller Sørensen bød velkommen på Bilbranchens vegne. Han glædede sig over, at branchen og de unge for alvor har taget uddannelsen til sig. Han understregede, at branchen har behov for medarbejdere med stærke kompetencer, der kan være med til at styre branchen igennem en foranderlig tid. Herefter fik deltagerne Bilbranchens bud på, hvilke overordnede bevægelser vi ser i tiden, og hvilke faktorer, vi vurderer vil have størst indvirkning på branchen de næste år som f.eks. den grønne omstilling og digitaliseringen.

Thomas Ladegaard, der underviser i faget ”Salgspsykologi og grundlæggende salg” tog herefter over, og gav de studerende en grundig introduktion til det første modul på uddannelsen. Thomas indledte med at sige, at branchen aldrig før har haft så meget brug for veluddannede salgsrådgivere som nu. Købeprocessen er blevet væsentlig mere kompleks, og mødet med den kompetente sælger har aldrig været vigtigere. Og han opfordrede de studerende til at klappe sig selv på skuldrene for at have valgt at uddanne og udvikle sig. Han lovede, at de studerende ville blive udfordret undervejs, og at de meget hurtigt vil kunne tage værktøjer med sig hjem og bruge dem direkte i forhold kunderne.

Bilbranchen ønsker alle held og lykke med uddannelsen.

Vil du vide mere?

Læs mere om Bilbranchens akademiuddannelse i salg og rådgivning.

Kontakt Anker Nørlund Christensen:
E-mail: anc@eaaa.dk
Telefon: 7228 6173.

Bilbranchen under forandring - Brug for nye kompetencer

PowerPoint præsentation
Hanne Baunkjær

Hanne Baunkjær

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 4846
  • Mobil +45 2099 8478
  • E-mail haba@di.dk

Relateret indhold