Fotokredit: Søren Malmose

27.09.21 Bilbranchen Nyheder

Superlærlinge belønnet med ML-Prisen

25 nyudlærte lærlinge inden for metalindustrien blev fejret fredag formiddag i Den Sorte Diamant i København ved den årlige uddeling af Metalindustriens Lærlingepris (ML-Prisen).

Tre af prismodtagerne, der kom igennem nåleøjet og fik den fornemme pris, er udlært i bilbranchen. De har alle fået topkarakter til svendeprøven, udvist stor faglig dygtighed og været rigtig gode og vellidte kolleger på deres arbejdspladser.

De er indstillet af både deres praktikvirksomhed og skole. Vi har kigget nærmere på, hvorfor det netop var personvognsmekaniker Pernille Petersen, Bilhuset Elmer A/S, personvognsmekaniker Tobias Kristian Bjørnholt, Bayern AutoGroup Kolding A/S og lastvognsmekaniker Tobias Skriver Grindsted, MAN Truck & Bus Danmark A/S, der blev hædret i fredags.

'Fokuseret på at lære mest muligt'
Pernille har gået på Roskilde Tekniske Skole og været i lære hos Bilhuset Elmer. I indstillingen lyder det blandt andet:

- Pernille har gennem hele sin læretid været ekstraordinært fokuseret på at lære mest muligt. Pernille har helt fra start bidraget med sit altid gode humør og har fungeret utroligt godt i vores team, hun er blevet respekteret af alle sine kollegaer både for sine tekniske viden, sit gå-på-mod og sine personlige egenskaber.

Selv giver Pernille følgende bud på, hvorfor netop hun har skilt sig ud blandt de indstillede.

- Jeg blev bidt af mekanikerfaget. Kollegerne og de andre elever har støttet mig, og det har givet mig gåpåmod, og så er det svært ikke at ville fremad og blive bedre.

'Opnået 11,2 i gennemsnit'
Tobias har gået på Hansenberg og været i lære hos Bayern AutoGroup Kolding A/S. I indstillingen lyder det blandt andet:

- Tobias er en ener, han går altid forrest, og er meget motiveret for at hjælpe sine klassekammerater. Tobias er også en fantastisk kollega, der altid er i godt humør. Tobias har opnået 11,2 i gennemsnit på sine syv hovedforløb, hvilket er meget usædvanligt. Bilbranchen bliver en kæmpe kapacitet rigere, uanset hvilken hylde Tobias lander på.

Selv giver Tobias følgende bud på, hvorfor netop han har skilt sig ud blandt de indstillede.

- Jeg har sagt ja til de udfordringer, som er kommet, og bedt om flere, hvis jeg synes der manglede. Og så har jeg nørdet mig ned i detaljerne.

'Sætter en ære i høj kvalitet'
Tobias har gået på Syddansk Erhvervsskole og været i lære hos MAN Truck & Bus Danmark A/S. I indstillingen lyder det blandt andet:

- Tobias er i besiddelse af en udpræget grad af faglighed og ansvarlighed i sit arbejde. Tobias arbejder meget struktureret og er særdeles god til at planlægge sine arbejdsopgaver, ligesom han sætter en ære i at udføre opgaverne i en høj kvalitet. Tobias er en rigtig god og vellidt kollega og vægter et godt samarbejde højt.

Selv giver Tobias følgende bud på, hvorfor netop han har skilt sig ud blandt de indstillede.

- Det ligger dybt i mig, at arbejdet skal udføres ordentlig. Jeg lægger mange kræfter og fritid i arbejdet, jeg brænder for det og yder altid mit bedste.

Bilbranchen ønsker alle modtagere af ML-Prisen og deres praktikvirksomheder et kæmpe tillykke. Pernille, Tobias Kristian og Tobias er fantastiske rollemodeller for deres fag, og vi håber, at de kan inspirere andre talentfulde unge til at vælge en erhvervsuddannelse inden for vores branche. Thomas Møller Sørensen, Branchedirektør
Hanne Baunkjær

Hanne Baunkjær

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 4846
  • Mobil +45 2099 8478
  • E-mail haba@di.dk

Relateret indhold