Sofie Aagaard blev årets biløkonom og fik overrakt prisen af sidste års vinder, Lea Maria Bernberg, og Jan Lang fra Bilinfo.

Fotokredit: Kim Lesanner, Motor-magasinet
11.02.22 Bilbranchen Nyheder

Flot dimission satte et solidt punktum for 28 års biløkonomuddannelse

Sidste årgang på biløkonomuddannelsen blev sendt godt afsted til branchen efter dimission på Gl. Vindinge.

Onsdag den 9. februar 2022 blev der på Gl. Vindinge afholdt den årlige og sidste dimission for de studerende på biløkonomuddannelsen.

Her blev de 11 dimittender fra årgang 2019-2021 fejret med flotte taler og blomster. De fik også de sidste faglige input med på vejen, inden de træder helt ind i branchen. Filialchef hos Andersen Biler A/S, Martin Clair Svendsen, var en af talerne, og fortalte om sin rejse og udviklingen i branchen, siden han selv dimitterede som biløkonom i 90’erne.

Også uddannelseskoordinator, Finn Rolighed Andersen, lagde i sin dimissionstale især vægt på de kompetencer, som dimittenderne skal ud og bruge i praksis, og vigtigheden ved både at skabe og bevare sit netværk i branchen:

I står nu over for at skulle indtage jeres pladser i en spændende branche, der udvikler sig eksplosivt i øjeblikket. Know-how er derfor godt, men know-who er tit endnu bedre – og en kombination af begge er det bedste. Brug jeres netværk – både socialt og fagligt. Uddannelseskoordinator Finn Rolighed Andersen, Erhvervsakademi Aarhus

Uddannelseskoordinator Finn Rolighed Andersen gav dimittenderne gode råd til deres videre færd i branchen og ønskede dem god vind.

Foto: Kim Lesanner, Motor-magasinet

Prisen som årets biløkonom gik til den dygtige Sofie Aagaard. Hun er uddannet hos Bache A/S, og nu fastansat hos Autohuset Vestergaard A/S, hvor hun arbejder med salg af Polestar-biler. Udover titlen og vandrepokalen fulgte også en pengepræmie på 5.000 kr. sponsoreret af Bilinfo. Sidste års vinder, Lea Maria Bernberg, overrakte prisen sammen med Jan Lang.

Biløkonomuddannelsen er nu helt udfaset til fordel for den kompetencegivende akademiuddannelse, salgsrådgiveruddannelsen, der har mange af de samme elementer og styrker som biløkonomuddannelsen, men hvor uddannelsestiden i højere grad tilbringes i virksomheden. Salgsrådgiveruddannelsen er kommet flyvende fra start og har i år det største optag nogensinde.

Store smil på læberne fra den sidste årgang på biløkonomuddannelsen.

Foto: Kim Lesanner, Motor-magasinet

Om biløkonomuddannelsen
Biløkonomuddannelsen blev i sin tid etableret i 1993 på Niels Brock og blev i 2001 overtaget af Erhvervsakademi Aarhus, mens CPH Business senere kom med som udbyder.

Over 400 biløkonomer er blevet uddannet siden opstarten og årgang 2019-2021 blev således sidste årgang på uddannelsen.

Hanne Baunkjær

Hanne Baunkjær

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 4846
  • Mobil +45 2099 8478
  • E-mail haba@di.dk

Relateret indhold