Lastvognsmekaniker Mads Skou, Ejner Hessel A/S

Fotokredit: Industriens Uddannelser
23.03.22 DI Bilbranchen Nyheder

DM i Skills 2022: Mads er klar til at dyste om sejren

Bilbranchen varmer op til DM i Skills i Høng med en stribe portrætter af de talentfulde deltagere fra branchen. I dette portræt møder du Ejner Hessels lastvognsmekaniker Mads Skou, der er vokset op med mekanikerfaget helt tæt på.

20-årige Mads Skou fra Hammershøj har aldrig været i tvivl om, at han vil være mekaniker. Både hans far, onkel og farfar er uddannede mekanikere, så branchen er langt fra ukendt. Til daglig arbejder Mads hos Ejner Hessel A/S og har et halvt år tilbage på Syddansk Erhvervsskole.

Mads valgte lastvognsmekanikeruddannelsen pga. de spændende opgaver og ansvaret, der er i arbejdet med de store køretøjer, og snart venter konkurrencen om at kunne kalde sig Danmarks bedste lastvognsmekaniker ved dette års DM i Skills.

Hvorfor valgte du at starte på uddannelsen?
Jeg har altid vidst, at jeg ville være mekaniker, og så tiltalte lastvognsmekaniker mig, fordi det hele bare er lidt større og heraf også større udfordringer. Og så er det et fag med gode lærepladsmuligheder. Jeg har været i lære samme sted siden jeg startede, og det er godt.

Hvad er det bedste ved dit fag?
Afhængig af, hvad man laver på bilerne, kan man både arbejde alene og sammen med andre. I min virksomhed er vi otte i afdelingen for lastvognsmekanikere. En god arbejdsdag for mig er, når jeg har gået på en bil igennem en længere periode og skruet og justeret, og så en dag så spiller den bare. Det er fedt.

Med dine ord – hvordan arbejder man med den grønne omstilling inden for dit fag?
Det fylder faktisk en del. Både i uddannelsen og generelt. Vi har blandt andet et fag på uddannelsen, der handler om fremtidens mekaniker. Herudover kommer de første el-lastbiler snart på vejene. Her har Mercedes-Benz udviklet et obligatorisk kursus, som man skal igennem, før man må arbejde med elbilerne.

Vil du anbefale andre unge at vælge uddannelsen?
Helt sikkert. Det er god uddannelse, og hvis man godt kan lide at skrue på biler i forvejen, så vil jeg klart anbefale at blive lastvognsmekaniker.

Hvad skal publikum særligt glæde sig til at opleve til DM?
For det første skal man glæde sig til at se alle de fag, der er samlet. Det gør jeg selv. I vores konkurrence bliver det bl.a. spændende, hvilket bilmærke vi får. Der er forskel på bilmærkerne i forhold til, hvordan man eksempelvis fejlfinder og tester m.v. Så selvom man kender til de forskellige mærker fra skolen, så vil man selvfølgelig helst have sit eget. Vi er seks, der skal dyste til lastvognsmekanikerkonkurrencen, og jeg er sikker på, at det bliver intensivt.

DM i Skills 2022

DM i Skills 2022 finder sted den 28.-30. april 2022 i Høng, Kalundborg. Der er fri entré og alle er velkomne til at kigge forbi og se bilbranchens dygtige lærlinge dyste om at blive Danmarksmester inden for deres fag.

Hent programmet her

Program DM i Skills 2022
Hanne Baunkjær

Hanne Baunkjær

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 4846
  • Mobil +45 2099 8478
  • E-mail haba@di.dk

Relateret indhold