Fotokredit: Bilbranchen

08.06.22 DI Bilbranchen Nyheder

Velfortjent hyldest af Årets Mekanikerlærling

En rørt Boris Teodorescu Locatelli blev overrasket med taler, blomster og diplom, da han fredag den 3. juni modtog prisen som Årets Mekanikerlærling.

Hvad der virkede som en normal arbejdsdag skulle senere vise sig at være noget helt andet for den nybagte svend Boris Teodorescu Locatelli. Ind igennem værkstedsporten hos Dahl Pedersen A/S i Skive kommer en orangerød Porsche 911 GT3 RS, og i den sidder Le Mans-racerkøreren Malthe Jakobsen. Og selvom Boris velsagtens kunne klare sådan en sag, er det ikke service- eller reparation, som Malthe beder Boris om.

For i samme øjeblik fyldes værkstedet med Boris’ kollegaer, ledere, tidligere undervisere og repræsentanter fra hhv. Bilbranchen, Dansk Metals lokalafdeling og Dansk Automobil Sports Union (DASU), og sammen med Malthe Jakobsen overrækkes prisen ’Årets Mekanikerlærling’ til Boris.

”Jeg har arbejdet og kæmpet hårdt for at klare uddannelsen godt, og jeg kan se nu, at det betaler sig”, udtalte en glad og rørt Boris, der lige skulle finde pusten og sig selv.

Boris modtog for nyligt et 12-tal i svendeprøven og går snart i gang med at tage Cotech-uddannelsen - det højeste uddannelsesniveau for en Renault-mekaniker. For nye udfordringer driver Boris.

Jeg er rigtig glad for, at jeg valgte at blive mekaniker. For der er mange udfordringer at hente i det her fag. Specielt elektronikken i nye biler holder jeg meget af at arbejde med. Og derfor glæder jeg mig til at komme i gang med Cotech-uddannelsen. Boris Teodorescu Locatelli

Det er også Boris’ engagement, faglige overskud og ambitiøse målsætninger, som værkfører hos Dahl Pedersen A/S, Peter Schmidt Sandahl, lagde vægt på i sin indstilling af Boris.

Han fortjener virkelig prisen og denne fejring. Han er noget ganske særligt. Jeg har aldrig arbejdet sammen med en lærling, som var så engageret og tjenestevillig, som Boris er”, fortæller Peter Schmidt Sandahl.

Han er der altid og giver en ekstra hånd med – uanset om det er lørdag eller søndag, og vi har en vogn, der i hast skal afsted mandag. Han er altid imødekommende og går professionelt til værks. Jeg er meget stolt af ham. Værkfører Peter Schmidt Sandahl, Dahl Pedersen A/S

Har fået råderum til at udvikle sig
Stoltheden var også at finde hos Lene Dahl Pedersen, medejer af Dahl Pedersen A/S, der i en tale på dagen fortalte, hvor glade Dahl Pedersen har været for at have haft Boris i lære og nu kigger ind i at have fostret en ny Renault-specialist. Derudover kan de ikke mindes, at Boris nogensinde har haft noget fravær. Hverken hos dem eller på skolen Mercantec i Viborg. Bortset fra en næsten obligatorisk coronasygemelding.
Det var et par glade medejere af Dahl Pedersen A/S, der kunne hylde deres medarbejder for en flot indsats.

Boris er en foregangsmand for det, man gerne vil have inden for branchen i forhold til den fleksibilitet og ydeevne, som i stigende grad forventes af en bilforhandler.”, udtaler Jørgen Dahl Pedersen, medejer af Dahl Pedersen A/S og fortsætter:

Derfor har vi fra starten af givet Boris plads og råderum til at udvikle sig. Han har et stort drive og engagement for mekanikerfaget, og vi vil fortsat gøre, hvad vi kan, for at skabe nogle rammer, der motiverer og udfordrer Boris.

Boris kan nu se frem mod en sommer og et efterår, hvor han kan glæde sig til at blive hyldet ved en seance under Copenhagen Historic Grandprix. Og som en ekstra del af præmien får Boris mulighed for at være med på et mekanikerteam for et motorsportshold under DASU til et internationalt motorløb/arrangement.


Thomas Møller Sørensen, branchedirektør for Bilbranchen, var også taget til Skive for at hylde Boris, som nu ser ind i en spændende sommer og efterår.

Boris blev valgt som Årets Mekanikerlærling i et stærkt felt af andre indstillede lærlinge fra Bilbranchens medlemmer. Bilbranchen kvitterer og takker i den forbindelse for de mange flotte indstillinger.

Om prisen

Årets Mekanikerlærling uddeles i samarbejde mellem Bilbranchen, Dansk Metal og DASU.

Hanne Baunkjær

Hanne Baunkjær

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 4846
  • Mobil +45 2099 8478
  • E-mail haba@di.dk

Relateret indhold