Karrosseritekniker Michael Bolvig Hansen, som er under uddannelse hos Semler Mobility Retail Amager A/S

Fotokredit: Industriens Uddannelser
24.01.23 DI Bilbranchen Nyheder

Bilbranchens talenter er klar til DM i Skills 2023

I næste uge åbner dørene til årets største uddannelsesevent, hvor godt 300 deltagere skal konkurrere om at blive danmarksmester inden for deres fag. Fra bilbranchen deltager 22 talenter.

Mere end 50.000 besøgende forventes at lægge vejen forbi Messe C i Fredericia fra den 2.-4. februar for at opleve konkurrencerne og få et værdifuldt indblik i erhvervsuddannelsernes mange muligheder.

I løbet af de tre dage vil grundskoleelever, deres lærere og forældre, få et unikt indblik i, hvorfor det er spændende at uddanne sig til bl.a. personvognsmekaniker, lastvognsmekaniker, karrosseritekniker eller autolakerer.

”Alt peger på, at DM i Skills atter bliver et flot udstillingsvindue for bilbranchens erhvervsrettede uddannelser, og jeg vil klart opfordre til, at man lægger vejen forbi Fredericia i næste uge”, udtaler Thomas Møller Sørensen, branchedirektør for Bilbranchen, og fortsætter:

”For man kan ikke andet end glæde sig over, at bilbranchens uddannelser endnu engang er super flot repræsenteret af nogle helt særlige og dygtige unge mennesker. Det tegner godt for branchen og mulighederne for fortsat at kunne finde den kvalificerede arbejdskraft i de kommende år.”

Få meter fra konkurrencerne vil der være ”Prøv og mærk stande”, som bemandes af lærlinge fra bilbranchen. De vil stå klar til en snak med deres måske kommende kolleger. På standen vil der også være mulighed for at  afprøve nogle af de tekniske opgaver, som fagene indeholder.

Mød et af bilbranchens talenter
En af konkurrencedeltagerne er den 21 årige karrosseritekniker Michael Bolvig Hansen, som er under uddannelse hos Semler Mobility Retail Amager A/S. Som opvarmning til DM i Skills har Industriens Uddannelser talt med Michael om valget af uddannelse, forberedelsen til konkurrencen, og hvordan den grønne omstilling påvirker hans fag.

Hvad går dit fag ud på?
"Som karrosseritekniker arbejder jeg med at reparere ødelagte biler, såsom at udrette buler, skifte forruder og reparere større konstruktioner. Dette kan også inkludere svejsning af nye dele for at gøre bilerne så lækre som muligt. Jeg arbejder primært med nye biler fra Volkswagen, Audi, Skoda og Seat."

Hvorfor valgte du lige at blive karrosseritekniker?
"Jeg har længe haft en drøm om at bruge mine hænder, så da jeg så en annonce fra Semler Mobility Retail Amager A/S, der søgte lærlinge, var jeg ikke et sekund i tvivl om, at jeg skulle søge lærepladsen. Jeg havde hørt gode ting om karrosseriteknikerfaget og tænkte, at det kunne være spændende, så jeg søgte ind og fik lærepladsen. Jeg nyder den store tilfredsstillelse, der følger med at tage skadede biler ind, reparere dem og se dem stå snorlige igen."

Hvad er det bedste ved dit fag - hvilke opgaver kan du bedst lide?
"Det bedste ved mit fag er, at jeg elsker at lave opretninger på biler. Det er spændende at strække metallet ud, så det bliver glat igen. Jeg kan også godt lide at arbejde på biler med større skader, da det kræver, at jeg kan holde overblikket og tænke strategisk. Der er altid en løsning på et problem, og jeg elsker at finde det."

Hvorfor tror du, at du er blevet så god til dit fag, at du nu skal dyste til DM?
"Jeg tror, at jeg blevet god til mit fag, fordi jeg elsker det og har haft nemt ved at løse de forskellige udfordringer undervejs. Jeg har et ønske om at gøre mit bedste for at få bilerne til at se ordentlige ud, og jeg vil altid forsøge at forbedre mine kompetencer. Det er nok også derfor, at nogen har set mit potentiale og valgt mig til at deltage i DM i Skills. Jeg glæder mig til at dyste og vise, hvad jeg kan."

Hvad skal publikum særligt glæde sig til at opleve ved DM-konkurrence for karrosseriteknikere?
"Publikum kan glæde sig til at se biler blive sat op i en opretterbænk og trukket ud med store kæder og hydraulikslanger, som bruges til at reparere større konstruktioner eller løsne spændinger."

Med dine ord - hvordan bidrager dit fag til den grønne omstilling?
"Som karrosseriteknikere bidrager vi til den grønne omstilling ved at prøve at reparere biler uden at skulle bestille for mange nye dele og ved at forsøge at svejse de ødelagte konstruktioner sammen i stedet for at skrotte dem."

Praktisk info

DM i Skills 2023 finder sted den 2.-4. februar i Messe C., Vestre Ringvej 101, 7000 Fredericia.

 • Åbningstider:
  • Torsdag: Kl. 09:00-18:00.
  • Fredag: Kl. 08:00-17:00.
  • Lørdag: Kl. 08:00-14:00.
 • Der er gratis adgang.
Hanne Baunkjær

Hanne Baunkjær

Chefkonsulent

 • Direkte +45 3377 4846
 • Mobil +45 2099 8478
 • E-mail haba@di.dk

Relateret indhold