Fotokredit: SkillsDenmark

12.09.23 DI Bilbranchen Nyheder

Medaljeregn over bilbranchens uddannelser!

Årets EuroSkills blev en kæmpe succes for bilbranchens dygtige lærlinge, der både hentede sølv- og bronzemedaljer med hjem.

Fire unge lærlinge repræsenterede bilbranchens uddannelser til EuroSkills 2023 i Gdansk, og her hev hele tre af dem medaljer med hjem.

En af dem er Michael Bolvig Hansen fra Semler Mobility Amager A/S, der nu hører til blandt Europas bedste karrosseriteknikere. Beviset fik han hængt om halsen i form af en bronzemedalje.

- Det føltes helt surrealistisk at gå op på scenen. Det er stort. Jeg var lidt overrasket, men jeg havde måske set den komme, at det kunne blive til en tredjeplads. Så både ja og nej, svarer Michael til spørgsmålet, om han var overrasket over podiepladsen.

EuroSkills 2023_1.jpg
Michael Bolvig Hansen, Semler Mobility Amager A/S, fik en flot tredjeplads i konkurrencen om at blive europas bedste karosseritekniker. Foto: SkillsDenmark.

Derudover fik Autolakerer Jonas Yde Petersen fra Erling Høi-Nielsen A/S i Sønderborg en bronzemedalje, mens personvognsmekaniker Jeppe Præstiin Mikkelsen tog sølvet i sin konkurrence.

EuroSkills 2023_2.jpg
Autolakerer Jonas Yde Petersen, Erling Høi-Nielsen A/S i Sønderborg, hev ligeledes en flot tredjeplads hjem. Foto: SkillsDenmark.

- Det føles helt ekstremt godt. Det er en delt sølvmedalje, men jeg er godt tilfreds. Vi har kæmpet røven ud af bukserne for det, så vi er ovenud lykkelige lige nu, siger Jeppe Præstiin Mikkelsen.

De flotte placeringer vækker begejstring hos Bilbranchen.

Man kan ikke andet end at blive pavestolt over vores branche i Danmark, når vi til europamesterskaberne går ind og får medaljer med hjem i tre ud af fire konkurrencer inden for bilbranchens fagområder. Stort, stort tillykke til de unge mennesker og stort tillykke til deres erhvervsskoler og virksomhederne, som hver dag lægger et kæmpe arbejde i at uddanne morgendagens talenter. Det lover godt for vores branches fremtid. Thomas Møller Sørensen, Branchedirektør

I alt kommer Skills-landsholdet hjem med otte medaljer (fem sølvmedaljer og tre bronzemedaljer) samt seks ’Medallions for Excellence’, der går til deltagere, der udmærker sig uden for podiet. Det gør årets landshold til det absolut mest vindende landshold nogensinde i dansk Skills-historie.

EuroSkills 2023_3.jpg
Personvognsmekaniker Jeppe Præstiin Mikkelsen, ProTech Biler i Ringkøbing, fik en delt andenplads. Foto: SkillsDenmark.

Næste gang er Danmark vært

I år var ottende gang, at EuroSkills afholdes. Når der næste gang er EuroSkills i 2025, er det Danmark og MCH Messecenter Herning, der er værter.

Med EuroSkills på dansk jord får Danmark noget nær det perfekte udstillingsvindue for branchen samt muligheden for at vise erhvervsuddannelserne og deres potentialer frem for endnu flere unge og voksne, som har en skjult fagmand/lært i maven.

I 2024 afholdes DM i Skills desuden i Roskilde fra den 18.-20. april, mens WorldSkills afholdes i Lyon den 10.-15. september 2024.

Hanne Baunkjær

Hanne Baunkjær

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 4846
  • Mobil +45 2099 8478
  • E-mail haba@di.dk

Relateret indhold