Flere end 240 nyudlærte svende var indstillede til prisen, og blandt de dygtigste, der kom igennem nåleøjet, var personvognsmekaniker Jabbar Hassan, Mercedes-Benz CPH A/S, lastvognsmekaniker Rasmus Aagreen Pedersen, Im. Stiholt A/S, personvognsmekaniker Anders Mechernsee Digebo Hansen, Semler Retail Audi Gladsaxe A/S, personvognsmekaniker Reber Morshed, Autohuset Kronsbjerg A/S og karrosseritekniker Kasper Dahl Sørensen, Sølvsten Biler A/S.

Der var en højtidelig stemning i Dronningesalen, da de spændte prismodtagere, stolte forældre og lige så stolte undervisere fra skolerne, lyttede til taler og musikalske indslag.

Der var ord med på vejen fra formanden for Metalindustriens Uddannelsesudvalg og DI’s erhvervsuddannelseschef, Lone Folmer Berthelsen:

"At I er nået hertil i dag skyldes ikke kun, at I har talent, men også at I har vilje, vovemod og evnen til at gøre jer umage. Der er brug for jer, for I er nøglen til vækst og velstand i Danmark, sagde hun og takkede også de virksomheder og skoler, der har uddannet prismodtagerne, og de familier, der har bakket op undervejs."

Efter et musikalsk indslag var det beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard Thomsens tur til at tale til prismodtagere:

"Det er noget helt særligt at fejre og anerkende dygtige, unge mennesker. For der er ingen tvivl om, at I er dygtige og talentfulde og meget ambitiøse. Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at jer, der sidder her i dag, I har knoklet for at nå hertil, øvet jer igen og igen og formentlig også bandet og svovlet undervejs, for man bliver ikke bare sådan lige en talentfuld mekaniker eller smed eller industritekniker eller it-supporter fra den ene dag til den anden. Det kræver benhårdt arbejde og en kolossal stor vilje", sagde Peter Hummelgaard Thomsen og tilføjede:

"Hvis vi som samfund skal nå vores ambitiøse, grønne mål, så har vi brug for jer. I er nøglen til den grønne omstilling. Det er jer, der kan løfte de jobs, der vil opstå, når vi skal omstille os. I bliver efterspurgte, og I kan helt sikkert se frem til nye muligheder og spændende jobs."

Herefter blev hver prismodtager kaldt på scenen til håndtryk og overrækkelse af statuette, diplom og blomster.

Til slut kom næstformand for Metalindustriens Uddannelsesudvalg og forbundssekretær i Dansk Metal, Kasper Palm, på scenen. Her var den grønne omstilling ligeledes på dagsordenen:

"En undersøgelse fra en grøn tænketank viser, at op mod halvdelen af jobsene i den grønne sektor er faglærte. Det kan I bruge til at inspirere andre til at vælge samme vej som jer. For med jeres uddannelser er I er rustet til at gå ud og gøre en konkret forskel i det danske samfund. Ikke bare snakke om problemerne, men rent faktisk være med til at løse dem", sagde han.

Prismodtagerne har alle udmærket sig ved at få et 12-tal til svendeprøven og har desuden kvalificeret sig til prisen ved at have stort faglig overblik, være kvalitets- og ansvarsbevidste og ikke mindst ved at være gode kammerater og kolleger på deres arbejdspladser. For at komme i betragtning til ML-Prisen skal både praktikvirksomheden og erhvervsskolen indstille lærlingen.

Bilbranchen ønsker prismodtagerne, vores medlemsvirksomheder og skolerne et stort tillykke med den flotte anerkendelse. Se billeder af de glade prismodtagere nedenfor. (Klik på pilen eller swipe for at se alle billeder.)

Hanne Baunkjær

Hanne Baunkjær

Seniorchefkonsulent

  • Direkte +45 3377 4846
  • Mobil +45 2099 8478
  • E-mail haba@di.dk