Bæredygtighed og rapportering
Her på siden finder du overblikket over alle de tilbud,
som DI har på hylden inden for bæredygtighed
- heraf viden, kurser, rådgivning og hjælp til
(ESG) rapporteringskravene, bæredygtig omstilling
og muligheden for at arbejde aktivt med verdensmålene.
- Oversigterne og tilbuddene opdateres løbende.
Få hjælp til rapportering

Bæredygtig virksomhed
Læs mere om arbejdet med bæredygtighed, verdensmålene og bæredygtig omstilling i lyset af de nye krav til rapportering.

Rapportering
Vil du guides gennem kravene til rapportering om bæredygtighed? Læs mere om kravene i årsrapportloven, om bæredygtig finansiering og de nye krav bæredygtighedsrapporter.

Hvordan kommer du i gang?
Hvordan kommer du i gang med den bæredygtige omstilling qua de nye krav til rapportering - hvad skal der til og hvad mangler vi? Her kan du finde inspiration at hvordan du griber det an og kommer godt i gang.
FAQ
Hvad er det, der er på vej?
Virksomheder bliver fremover forpligtede til at rapportere om bæredygtighed på en helt ny måde.
Der er et omfattende regelsæt på vej fra EU. Disse regler bliver i sidste ende til 13 generelle standarder, som det bliver lovpligtigt for større virksomheden at rapportere efter – European Sustainability Reporting Standards (ESRS). Herudover skal der udarbejdes ca. 40 sektor-specifikke standarder over de kommende år.
Rapporteringen skal ske inden for rammerne af ESG – som står for Environment, Social og Governance. Det vil sige, at den fremtidige rapportering handler om bæredygtighed i bred forstand lige fra miljø og klima til blandt andet diversitet, arbejdsforhold, ledelse og meget andet.
De nye rapporteringskrav skal skabe gennemsigtighed på markedet for bl.a. investorer, konkurrenter, samarbejdspartnere og øvrige interessenter. Det må også forventes at bankerne i stadig større omfang anvender rapporteringen i kreditvurderingen og ved fastsættelse af lånebetingelser.
Omfanget af de nye rapporteringskrav bliver meget stort – standarderne fyldte over 400 sider, da de blev sendt i høring. Samtidig vil de oplysninger, man skal rapportere, blive ganske detaljerede.
Hvem skal rapportere om bæredygtighed?
I første omgang gælder de nye krav for børsnoterede virksomheder med over 500 ansatte. Disse virksomheder skal rapportere efter de nye krav fra regnskabsåret 2024.
Fra regnskabsåret 2025 gælder det for alle virksomheder, der overstiger to ud af tre størrelsesgrænser for omsætning, balancesum og antal ansatte. For de fleste vil det betyde, at det er virksomheder med over 250 ansatte, der bliver omfattet.
De nye krav er detaljerede og kræver blandt andet flere oplysninger om værdikæden end vi tidligere har set. Det betyder, at de nævnte virksomheder vil skulle indhente oplysninger hos nogle af deres underleverandører, samarbejdspartnere mv. Det betyder, at alle danske virksomheder kan blive påvirket af de nye krav i et eller andet omfang.
Hvor skal man rapportere om bæredygtighed?
Rapporteringen efter de kommende bæredygtigheds-standarder skal ske som en del af ledelsesberetningen i årsrapporten. Så dette betyder, at årsrapporten bliver udvidet med de nye, lovpligtige krav om rapportering på bæredygtighed og at det fremover skal betragtes som lige vigtigt at rapportere på bæredygtighed og økonomiske nøgletal.
DI kan hjælpe dig videre

Klimaklar SMV
Få inspiration i arbejdet med klima og CO2-aftryk.

Verdensmålene for erhvervslivet
FN's 17 verdensmål (Sustainable Business Goals eller SDG) er blevet til hverdag for virksomheder over hele verdenen

Bliv klogere på de nye rapporteringskrav
Tilmeld dig vores kursus, hvor vi dykker ned i reglerne om..

Bliv en del af DI's følgegruppe
Der kommer nye lovkrav til bæredygtighedsrapportering den ... Tilmeld dig følgegruppen og..

Bliv opdateret på bæredygtighed og ESG
Få overblik over udviklingen inden for udvalgte reguleringsspor og andre nyheder relateret til virksomhedernes bæredygtighedsindsats og ESG.