Fra venstre: SIMAC, Danfoss House, HavneBryggen Sirius.

Torben Eskerod
09.05.23 Betonelement-Foreningen Nyheder

De nominerede til Betonelement Prisen 2023 er…

Tre projekter – to boligbyggerier og en uddannelsesinstitution – er nomineret ud fra et stærkt felt og dyster nu om den attraktive pris. Vinderen offentliggøres den 1. juni.

Prisen uddeleles af Betonelement-Foreningen, men de nominerede udvælges af et kompetent dommerhold med Kent Martinussen, arkitekt og adm. dir. i DAC, som formand.

Den endelige vinder afsløres – sammen med Betoninnovations Prisen og In-situ Prisen – til Betonens Prisfest den 1. juni 2023.

Betonelement Prisen 2023 – juryens motiveringer for de tre nominerede:

Danfoss House (Sønderborg): Nomineres for at demonstrere flot sammentænkning af bæredygtighed og arkitektonisk kvalitet på højt niveau. Gennem brug af kendte byggeteknikker og klassiske materialer, der er udviklet med bæredygtighed for øje, herunder LCC Betonelementer og LESS Teglsten, reduceres CO2-emissionen markant i dette boligbyggeri på havnefronten i Sønderborg. Boligerne fremstår i stærk skulpturel udformning med en lys, let og elegant fremtoning.

Havnebryggen Sirius (Kbh.): Nomineres for på fremragende vis at vise betonelementets evne til at forene arkitektonisk høj kvalitet med bygbarhed og bæredygtighed. Havnebryggen Sirius fremstår med elegance og integritet som boligtårne på 14 etager, hvor betonelementets arkitektoniske udtryk som hvide blonder iklæder boligtårnene en lys og let dragt. Facaden skaber én på samme tid markant facadedybde af barokke dimensioner og en let porøsitet. En dybde, der indfrier bymenneskets krav om store altaner samtidig med, at facaderne ikke står afvisende glatte med påhæftede altaner.

SIMAC (Svendborg): Uddannelsesinstitutionen SIMAC nomineres for sin konsekvente og arkitektonisk gennemtænkte anvendelse af præfabrikerede betonelementer. Byggeriet samler i ét overbevisende arkitektonisk greb den bærende konstruktion og den gennemgående rumlige struktur i bygningen, der fremstår som et spændstigt rumgitter af søjler og dragere. Facadeplanet er med arkitektonisk dristighed trukket tilbage fra betonkonstruktionen således, at det lette betons rumgitter manifesterer sig som det dominerende element også i bygningens ydre fremtoning.

Den samlede jury i Betonelement Prisen består af: Kent Martinussen, arkitekt og adm. dir. i DAC; Bente Scavenius, mag.art. i kunsthistorie og kunstkritiker; Peter Thorsen, adm. dir. - partner - arkitekt MAA, Lundgaard & Tranberg Arkitekter samt Christian Cold, CEO Entasis, arkitekt MAA.

Læs mere om de nominerede til Betonelement Prisen her.

Pressefotos til download, klik her og scroll til bunden af siden.

Fakta om Betonens Priser

Vinderen af Betonelement Prisen offentliggøres til Betonens Prisfest den 1. juni 2023 i Industriens Hus, hvor vinderne af Betoninnovations Prisen, In-situ Prisen og Betonarkitektur-ideen ligeledes offentliggøres. Læs mere her.

Birgitte Theresia Henriksen
Skrevet af:

Birgitte Theresia Henriksen

Marianne Boelskifte

Marianne Boelskifte

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3660
  • Mobil +45 5218 5995
  • E-mail marb@di.dk

Relateret indhold