20.10.22 Dansk Beton Nyheder

Arkitektstuderende kan vinde 15.000 kr. for den bedste beton-idé

Konkurrencen ’Betonarkitektur - idéen’ sætter fokus på mere bæredygtig, ressourceansvarlig og innovativ brug af beton i arkitekturen. Ansøgningsfrist er den 1. marts 2023.

Beton kan med sin lange levetid, sin robusthed og formbarhed bidrage til fremtidens mere bæredygtige byggeri. Men det er afgørende, at den kommende generation af arkitekter finder nye og mere bæredygtige måder at anvende beton på for at reducere CO₂-udledningen og spare på råstofferne.

Derfor afholder Dansk Beton sammen med Arkitektskolen Aarhus og Det Kongelige Akademi – Arkitektur, Design, Konservering konkurrencen ’Betonarkitektur - idéen’, hvor arkitektstuderende kan vinde 15.000 kr., hvis de præsenterer projektet med den bedste beton-idé. Projektet som vinder vil også blive omtalt med en artikel i Magasinet BETON samt på Dansk Betons sociale medier.

Fremtidens betonbyggeri

Kommende arkitekter tegner fremtidens byer og bygninger og er dermed også med til at tegne fremtidens materialeforbrug, herunder en mere bæredygtig anvendelse af beton.

Fremtidens arkitekter får stor indflydelse på, hvordan byggeriet kan bidrage til at leve op til nationale og globale målsætninger om reduktion af CO2-udledningen, og der påhviler en stor opgave for arkitekterne at tegne fremtidens byggerier med lavt CO2-aftryk i et livscyklusperspektiv, som samtidig har så stor arkitektonisk værdi, at det så at sige er designet evigheden og kan blive en del af vores kulturarv.

Ansøgningsfristen for at deltage i konkurrencen er 1. marts 2023.

Læs mere om konkurrencen her.

Birgitte Theresia Henriksen

Birgitte Theresia Henriksen

Chefkonsulent

Relateret indhold