Foto: Torben Eskerod
12.05.22 Dansk Beton Nyheder

Design til evigheden – holdbar æstetik er også bæredygtighed

Smag og behag kan ikke diskuteres. Men Dansk Beton gør forsøget i en debat om æstetisk bæredygtighed sammen med arkitekt og tv-vært Ane Cortzen. For hvorfor bliver noget byggeri ”grimt” i fremtiden, mens noget andet ikke gør? Dansk Beton, Danske Arkitektvirksomheder og Danske Tegl inviterer til debat på Folkemødet 2022.

Hvordan sikrer vi, at det vi bygger i dag, er noget eftertiden får lyst til at bevare? Kan man overhovedet designe og planlægge sig ud af det? Det er oplagt at tænke i at bruge materialer som beton og tegl, når vi taler om bygninger der skal stå i flere hundrede år, men hvad nytter det, hvis designet ikke holder mere end et par årtier?

Danske Arkitektvirksomheder, Dansk Beton og Danske Tegl inviterer til en debat om bæredygtighed og æstetik, om det store skisma i at bruge smukke, robuste (men energi-belastende) materialer, og det at skulle løse en klimakrise nu og her.

Du kan bl.a. glæde dig til at møde:

Lene Espersen, adm. direktør i Danske Arkitektvirksomheder

Dorthe Mathiesen, chef for Dansk Beton

Gitte K. Nielsen, adm. direktør i Danske Tegl

Henrik Mielke, adm. koncerndirektør i MT Højgaard

Flemming Rafn, arkitekt og Founding Partner hos Tredje Natur

Ane Cortzen, der den seneste tid har dissekeret byggerier på TV i ”Er der en arkitekt til stede?” får serveretten og moderer debatten. For hvorfor bliver noget byggeri ”grimt” allerede efter 5-10-20 år, mens noget andet ikke gør? Er det materialerne eller designet? Og hvad med klimaaftrykket? Du får alle nuancerne, når vi har inviteret branchens direktører, arkitekten, entreprenøren og kulturordføreren til en debat om æstetik og materialer der holder – næsten – evigt.

Tid & sted

Dato  Fredag den 17. juni kl. 11.15-12.15

Sted  Café Fabers, Kirkestræde 1, Allinge

Tilmelding er ikke nødvendig.

Se hele programmet for Folkemødet 2022 her.

Birgitte Theresia Henriksen

Birgitte Theresia Henriksen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 4712
  • Mobil +45 2928 7786
  • E-mail bith@di.dk

Relateret indhold