Foto: Claus Fisker
17.05.22 Dansk Beton Nyheder

Verdens Vildeste Brobyggere - Uden beton ingen broer

Mandag den 16. maj stod i betonstøbningens tegn i Fredericia, hvor tre brobyggerhold i Verdens Vildeste Brobyggere støbte betonelementer til de broer, der skal opføres, når konkurrencen skydes i gang den 10. juni i Kanalbyen i Fredericia.

Tre seje brobyggerhold stod klar på pladsen i Fredericia, da rotérbilen kom med 20 m3 sætmålsbeton til støbning af ankerblokke og fundamenter til to hængebroer og en gitterbro. Holdene består af en bred vifte af fagligheder og både struktører, smede, tømrere, murere, elektrikere, ingeniørstuderende og arkitektstuderende er med i processen.

Holdenes kranfører- og chaufførlærlinge var også forbi for at se støbeprocessen. Den 9. juni sørger de for, at alle betonfundamenterne bliver flyttet og fragtet til Kanalbyen, hvor broerne skal bygges.

Godt gået af de tre hold som nu har testet deres evner som betonstøbere. Vi glæder os til den 10. juni, når Verdens Vildeste Brobyggere løber af stablen i Kanalbyen i Fredericia, og der skal bygges broer på tværs af kanalerne.

Hvis du – ligesom os – synes, at beton og broer er eminent spændende, så er der masser af begge dele på DR TV lørdag den 28. maj kl. 21.30 hvor du kan se udsendelsen 'Danske Broer i hele verden - højere, længere, vildere'.

Læs mere på Verdens Vildeste Brobyggeres hjemmeside.

Foto: Claus Fisker 

Foto: Claus Fisker

Foto: Claus Fisker

Foto: Claus Fisker

Foto: Claus Fisker

Foto: Claus Fisker

Verdens Vildeste Brobyggere

Verdens Vildeste Brobyggere er en brobygningskonkurrence, hvor lærlinge og studerende dyster om at bygge spektakulære broer på tid. Konkurrencen er en hyldest til et fag, som Danmark altid har været førende i – kunsten at bygge broer – og Dansk Beton er partner i projektet. For ingen beton – ingen broer. Som partner sætter vi fokus på den fantastiske betonfaglighed, der skal til for at bygge broer, og på betonens mange fordele som materiale.

Relateret indhold