Fra venstre: Skamlingsbanken, H.C. Andersens Hus, Nationalparkcenter Thy.

Torben Eskerod
09.05.23 Fabriksbeton Nyheder

De nominerede til In-situ Prisen 2023 er…

Tre innovative byggeprojekter som hver især har formidlingsaktivitet som kerne, er nomineret i skarp konkurrence med en række andre stærke kandidater. Vinderen offentliggøres den 1. juni.

Prisen uddeleles af Fabriksbetonforeningen, som har faciliteret nomineringen af de tre nominerede byggeprojekter. Vinderen udvælges af et kompetent dommerhold bestående af Sophus Søbye, Sophus Søbye Arkitekter, Jesper Gottlieb, Gottlieb Paludan Architects og Ane Cortzen.

Den endelige vinder afsløres – sammen med Betoninnovations Prisen og Betonelement Prisen – til Betonens Prisfest den 1. juni 2023.

In-situ Prisen 2023 – Fabriksbetonforeningens motivering for nominerede:

  • Besøgscenter Skamlingsbanken: Følger næsten skjult de organiske linjer i det gamle istidslandskab. Her har man arbejdet med betonens muligheder i tagets dobbeltkrumme dæk og i facaderne, hvor betonen er indfarvet med fritlagte sten i et rustikt udtryk. Alt i alt et smukt eksempel på gennemtænkt arkitektur og godt håndværk.

  • Nationalparkcenter Thy: Et stenkast fra Vesterhavet og skærer sig stringent ind i klitterne. Byggeriet skal modstå naturens kræfter og er derfor bygget i robuste materialer som beton, stål og massivt egetræ. Man er lykkedes med en stram, organisk arkitektur, hvor de lyse, nøgne materialer giver en attraktiv indgang til nationalparken.

  • H. C. Andersens Hus: Udspringer af tangerende cirkler der bevæger sig mellem digterens virkelige og eventyrlige verden. Konstruktioner i og under jord er udført i beton og dækkonstruktionen over udstillingen er en trekantfacetteret dobbeltkrum flade i et flot, formmæssigt kompromis mellem rampe, udstilling og haven ovenpå.

Den samlede jury i In-situ Prisen består af: Sophus Søbye, arkitekt MAA, adm. dir. i Sophus Søbye Arkitekter og Jesper Gottlieb, arkitekt MAA, Gottlieb Factory samt Ane Cortzen, arkitekt og tv-vært. Læs mere om de nominerede til In-situ Prisen her.

Pressefotos til download, klik her og scroll til bunden af siden.

Fakta om Betonens Priser

Vinderen af In-situ Prisen offentliggøres til Betonens Prisfest den 1. juni 2023 i Industriens Hus, hvor vinderne af Betoninnovations Prisen, Betonelement Prisen og Betonarkitektur-ideen ligeledes offentliggøres. Læs mere her.

Jesper Ketelsen

Jesper Ketelsen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 7216 0156
  • Mobil +45 2477 8689
  • E-mail jek@di.dk

Relateret indhold