15.04.21 Dansk Beton Pressemeddelelser

743 fotos fra hele Danmark dystede i #jegelskerbeton-konkurrencen

Beton kan både agere bro, bygning og klimatilpasning – og gør sig utroligt godt på billeder. Det viser Dansk Betons fotokonkurrence #jegelskerbeton, hvor vinderne for 2021 nu er fundet.

Hvad end det er glade amatører eller professionelle, så elsker de danske fotografer beton. Så det var noget af en udfordring for dommerne i fotokonkurrencen #jegelskerbeton at udvælge konkurrencens tre bedste billeder. Niveauet var højt, men særligt én deltager skilte sig ud med to billeder, der sikrede ham både første- og anden-pladsen.

– Det er skønt at se danskernes glæde for beton som både materiale og motiv, når vi afholder #jegelskerbeton. Det var ikke nemt kun at udvælge tre billeder blandt så mange gode, men det lykkedes, og på trods af, at to af billederne er taget af samme deltager, så er årets vinderbilleder forskellige. De fremhæver på hver sin måde betons unikke, taktile, formbare og arkitektoniske egenskaber. Samtidig viser de forskellige eksempler på, hvad beton kan bruges til at skabe – hvad end det er klimatilpasning, en bro eller en bygning, siger Dorthe Mathiesen, der som chef for Dansk Beton var en del af dommerpanelet.

Stærke kompositioner og overraskende motiver løb med sejren

Med stærke kompositioner og et overraskende arbejde med motiver sikrede Rune Odgaard Jensen sig ikke bare en første-, men også andenplads i dette års udgave af Dansk Betons fotokonkurrence. Billedet ’circular concrete’ fremhæver betonens stringente underopdeling i felter på facaden af Roskilde Rådhus med nøje placerede conushuller, cirkulært formede vinduer samt betonens varierede overflade og patinering. Samtidig skaber en hoodieklædt dreng i bunden af billedet forundring i forhold til propositionerne på facaden, hvilket giver billedet endnu et legende element.

På Rune Odgaard Jensens andet billede ’below’, har han fanget en betonbro fra en overraskende vinkel. Her vises betonens kraftfulde formgivning, hvor de skråtstillede søjler løfter betonbrodækket op fra vandet. Vandets spejling fremhæver betonens rige farvenuancer og overfladekarakterer, imens et menneske endnu engang fuldender kompositionen ved at agere forsvindingspunkt mellem søjlerne.

Med et fokus på kontekst og betonens særlige stoflighed, skød Lars Holm Andersen sig ind på tredjepladsen med et billede, hvor man nærmest kan mærke de kostede overfladespor på en mole i Vejle. Her er arbejdet med en vinkling, der sammen med beskæringen af billedet afslører, hvilken kontekst vi befinder os i.

 

foerste-pladsen_foto_rune-odgaard-jensen.jpg
Førstepladsen: Rune Odgaard Jensen sikrede sig førstepladsen med sit billede ’circular concrete’, som fremhæver betonens stringente underopdeling i felter på facaden af Roskilde Rådhus samt betonens varierede overflade og patinering. Fotokreditering: Rune Odgaard Jensen @rojcph

andenpladsen_foto_rune-odgaard-jensen.jpg
Andenpladsen gik også til Rune Odgaard Jensen for billedet ’below’, som viser betonens kraftfulde formgivning med skråtstillede søjler, der løfter et betonbrodækket op fra vandet. Fotokreditering: Rune Odgaard Jensen @rojcph

tredjepladsen_foto_lars-holm-andersen_instanavn_twwet_dk.jpg
Med et flot foto af betonens særlige stoflighed, skød Lars Holm Andersen sig ind på tredjepladsen med et billede, hvor man nærmest kan mærke de kostede overfladespor på en mole i Vejle. Fotokreditering: Lars Holm Andersen @tweet_dk

Om konkurrencen

743 billeder var med i opløbet om de flotte præmier, hvor vinderen af konkurrencen får 5.000 kr., mens anden- og tredjepladsen vinder henholdsvis 3.000 kr. og 1.000 kr. Udover pengepræmien får vinderne udstillet deres foto i blandt andet Dansk Betons medier, hvor alle kan nyde et glimt af førsteklasses betonarkitektur.

Du kan finde billederne ved at søge på #jegelskerbeton på Instagram og se vinderne på Dansk Betons Instagram @danskbeton.

Birgitte Theresia Henriksen

Birgitte Theresia Henriksen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 4712
  • Mobil +45 2928 7786
  • E-mail bith@di.dk

Relateret indhold