Miljøvaredeklarationer (EPD'er)

Miljøvaredeklarationer (EPD'er) dokumenterer byggevarers miljømæssige egenskaber og bidrager til at sikre transparente data for, hvor meget CO2 forskellige betonprodukter udleder.

Nedenfor finder du Dansk Betons branche EPD’er, som dækker 14 typiske betonprodukter med flere forskellige datasæt i hver. I alt findes 39 datasæt for beton.

For information om Dansk Betons EPD-værktøj til produkt- og projektspecifikke EPD’er, klik  her. Kontakt medlemsvirksomhederne direkte for information om deres produkt- og projektspecifikke EPD'er.

Dansk Betons branche-EPD’er er baseret på dataindsamling for ca. 80% af betonbranchen og er dermed repræsentative for betonproduktion i Danmark. Der er mange datasæt med forskellige aftryk, hvorfor det er særligt vigtigt at få valgt det rette datasæt til den specifikke anvendelse. Der kommer løbende nye og mere repræsentative datasæt for de delmaterialer, der indgår i beton, og derfor har Dansk Beton udgivet opdaterede datasæt over branche-EPD’erne i marts 2021. Se branche-EPD'erne nedenfor. 

EPD'er

Dansk Betons EPD-værktøj

Dansk Betons EPD-værktøj ruster betonbranchen til at levere EPD'er, fx til anlægsprojekter, DGNB certificeret byggeri eller til dokumentation af kravene i den frivillige bæredygtighedsklasse. Værktøjet giver desuden gode, praktiske erfaringer, som er afgørende at opbygge jf. de bindende krav til CO2 pr. m2. pr. år i Bygningsreglementet gældende fra 2023.

Læs mere om EPD-værktøjet

Bæredygtig Beton initiativet

Betonbranchen har med Bæredygtigt Beton initiativet fremlagt 35 helt konkrete forslag til, hvordan man fra start til slut i byggerier og anlægsprojekter kan bringe udledningen af CO₂ ned. Initiativet lægger op til at halvere CO₂-udledningen fra betonbyggeri de næste ti år.

Læs mere om Bæredygtig Beton initiativet. 

Publikationer