Miljøvaredeklarationer (EPD'er)

Miljøvaredeklarationer (EPD'er) dokumenterer byggevarers miljømæssige egenskaber. Her på siden kan du finde Dansk Betons branche EPD’er. De dækker 14 forskellige typiske betonprodukter med flere forskellige datasæt i hver. I alt findes 39 datasæt for beton. Længere nede på siden kan du finde Dansk Betons EPD-værktøj.

Branche EPD’erne er baseret på dataindsamling for ca. 80% af betonbranchen og er dermed repræsentative for betonproduktion i Danmark. Der er mange datasæt med forskellige aftryk, hvorfor det er særligt vigtigt at få valgt det rette datasæt til den specifikke anvendelse.

Da der hele tiden kommer nye og mere repræsentative datasæt for de delmaterialer, der indgår i beton, har Dansk Beton udgivet opdaterede datasæt over branche EPD’erne i marts 2021. 

EPD'er

Dansk Betons EPD-værktøj

Dansk Betons EPD-værktøj ruster betonbranchen til at levere EPD'er, fx til anlægsprojekter, DGNB certificeret byggeri eller i til dokumentation af kravene i den frivillige bæredygtighedsklasse. Værktøjet giver desuden gode, praktiske erfaringer, som er afgørende at opbygge, inden der indføres bindende krav til CO2 pr. m2. pr. år i Bygningsreglementet gældende fra 2023.

Læs mere om EPD-værktøjet

Bæredygtig Beton initiativet

Betonbranchen har med Bæredygtigt Beton initiativet fremlagt 35 helt konkrete forslag til, hvordan man fra start til slut i byggerier og anlægsprojekter kan bringe udledningen af CO₂ ned. Initiativet lægger op til at halvere CO₂-udledningen fra betonbyggeri de næste ti år.

Læs mere om Bæredygtig Beton initiativet. 

Publikationer