Dansk Beton

Dansk Betons EPD-værktøj

3. parts-verificeret EPD-værktøj til produkt- og projektspecifikke miljøvaredeklarationer.

Dansk Betons EPD-værktøj ruster betonbranchen til at levere EPD'er, fx til anlægsprojekter, DGNB certificeret byggeri eller i til dokumentation af kravene i den frivillige bæredygtighedsklasse. Værktøjet giver desuden gode, praktiske erfaringer, som er afgørende at opbygge, inden der indføres bindende krav til CO2 pr. m2. pr. år i Bygningsreglementet gældende fra 2023.

Produkt- og projektspecifikke EPD'er bidrager til at sikre transparente data for, hvor meget CO2 forskellige betonprodukter udleder og bidrager dermed til korrekte beregninger af CO2-udledning fra danske bygge- og anlægsprojekter. Samtidig bidrager værktøjet til at sikre, at betonbranchen hele tiden er på forkant i arbejdet med øget bæredygtighed. 

Hvem kan få adgang til værktøjet?

Medlemmer samt associerede medlemmer til Dansk Beton kan købe licens til værktøjet ved at følge processen for ansøgning og ibrugtagning.

Klik her for at læse om ansøgning og ibrugtagning af EPD-værtøjet.

Spørgsmål til værktøjet?

Dansk Beton har indgået en aftale med Teknologisk Institut, som indebærer, at medlemmer kan stille korte, konkrete spørgsmål til det nye værktøj uden beregning.

Kontakt Asger Alexander Wendt Karl:
Send e-mail
Ring: 72 20 13 44

NB: Har din virksomhed brug for mere indgående rådgivning i forståelsen af EPD værktøjet og hjælp til udvikling af produkt- og projekt EPD’er, skal I indgå jeres egen aftale med Teknologisk Institut.

Relateret indhold