Weibel Scientific
11.11.19 FOS Nyheder

Weibel Scientific valgt som leverandør til det norske forsvar

Weibel Scientific har netop underskrevet en stor kontrakt med en af de førende europæiske forsvarsvirksomheder KONGSBERG om levering af radarer til et nyt luftværnssystem til det norske forsvar. Kontrakten er et afgørende skridt i radarproducentens strategi om at træde ind på et milliardmarked.

Weibel skal levere sin operationelle luftværnsradar, som kan detektere selv helt små og langsomt flyvende droner over lange afstande. Teknologien er en banebrydende kombination af overvågning og højpræcisions tracking, som Weibel udviklede til det indonesiske forsvar i 2016. Kontrakten forventes at være den første af flere lignende ordrer i Europa.

”Det er en af de strategisk vigtigste kontrakter i hele Weibels historie. Vi er oppe imod de helt store spillere på verdensmarkedet for overvågningsradarer, og Weibels teknologi skiller sig ud. Det er vores første kontrakt på netop denne radar i Norden, men forhåbentligt ikke den sidste,” siger Peder R. Pedersen, administrerende direktør i Weibel Scientific.

Foto: Weibel Scientific

Det samlede luftværnssystem til det norske forsvar består foruden Weibel-radarer af elementer fra KONGSBERGog Raytheons NASAMS og et missilsystem fra Diehl Defence GmbH.

Læs mere i pressemeddelelsen

Pressemeddelelse