18.11.21 FOS Nyheder

Dansk Industri deltager i NIAG for at fremme danske sikkerhedsinteresser

NIAG – NATO’s industri rådgivningsgruppe har til opgave at bidrage med industriens viden om nye teknologier til NATO. DI Forsvar og sikkerhed er repræsenteret som Danmarks nationale brancheforening.

Foto: Henrik Navntoft Sønderskov

Drøftelser af nye teknologier 

NATO Industrial Advisory Group (NIAG) har til opgave at bidrage med viden om nye teknologier til NATO. NIAG mødes flere gange om året for at gøre status og tilrettelægges fremtidens arbejde. Nationerne er repræsenteret med enten virksomheder og/eller den nationale brancheorganisation. DI Forsvar og sikkerhed er repræsenteret som Danmarks nationale brancheorganisation, der sammen med Niels Bundsgaard, Chief Military Advisor hos TERMA og  Head of Danish NIAG Delegation, drøfter nye teknologier og muligheder for NATO systemet sammen med både øvrige allierede og partnere. 

Drøftelserne foregår i denne uge i Rom, hvor programmet de seneste par dage har budt på spændende temaer og debatter om bl.a. klima og sikkerhed, og hvordan NIAG kan forbedre den operative evne for NATO med den nyeste viden og teknologier.   

Det er industriens opgave at bidrage med viden til NIAG, der tilrettelægger arbejdet med de konkrete teknologispor efter anvisning fra NATO. Dette sker blandt andet med deltagelse i studier på forskellige teknologiområder. På den måde er industrien med til at definere standarder og får indflydelse på NATO’s videre arbejde fra start af. 

- At DI Forsvar og sikkerhed er med til at repræsentere dansk forsvarsindustri er vigtigt for os. Det er essentielt at have direkte indflydelse på, hvilke projekter der lanceres og være med til at bidrage til dagsordenen hos NATO til gavn for dansk forsvarsindustri. Det er en vigtig opgave, som vi prioriterer højt, udtaler direktør for DI Forsvar og sikkerhed, Joachim Finkielman.

Læs mere om NIAG og delegationen her

Relateret indhold