30.11.21 FOS Nyheder

DI Forsvar og sikkerhed udnævnt som National Focal Point

EU-Kommissionen har accepteret Forsvarsministeriets indstilling af Dansk Industris DI Forsvar og sikkerhed som ”National Focal Point” til kommissionens netværk i relation til den europæiske forsvarsfond.

Foto: Forsvarsminsiteriet

"Vi vil række bredt ud til alle interesserede aktører og bidrage aktivt til at styrke det samarbejde med myndighederne"

EU-Kommissionen har accepteret Forsvarsministeriets indstilling af Dansk Industris DI Forsvar og sikkerhed som ”National Focal Point” til kommissionens netværk i relation til Den Europæiske Forsvarsfond (EDF). Som National Focal Point skal DI Forsvar og sikkerhed blandt andet række ud, levere information og rådgivning til potentielle ansøgere til Forsvarsfonden.

Læs mere om EDF lige her

Mads Ecklon, chef ved Team Forsvarsindustri og Innovation i Forsvarsministeriet, udtaler: 

- Vi har som en del af regeringens strategi for dansk forsvarsindustri valgt at indstille DI Forsvar og sikkerhed som National Focal Point. DI Forsvar og sikkerhed er valgt, da de er centralt placeret i det danske forsvarsindustrielle miljø, og har et bredt og strategisk samarbejde med andre brancheorganisationer og forskningsinstitutioner på forsvarsområdet. Vi ser meget frem til samarbejdet og er sikre på, at DI Forsvar og sikkerhed i overensstemmelse med Kommissionens retningslinjer vil varetage opgaven ud fra ligebehandlingsprincippet over for alle deltagere i Forsvarsfonden.

Direktør for DI Forsvar og sikkerhed, Joachim Finkielman, siger:

- Det er naturligt, at DI Forsvar og sikkerhed bidrager til at varetage danske interesser i EU, ligesom vi også varetager branchens interesser i NATO og i Norden. Som Danmarks brancheforening for forsvars- og rum- og sikkerhedsindustrien vil vi række bredt ud til alle interesserede aktører og bidrage aktivt til at styrke det samarbejde med myndighederne, der er nødvendigt for, at Danmark kan få mest muligt ud af at være en del af den europæiske forsvarsfond.

Vejledninger

EDF: Ansøgning og vejledning

Læs mere

Relateret indhold