03.11.21 FOS Nyheder

Strategisk autonomi i fremtidens Europa

Joachim Finkielman, direktør for DI Forsvar og sikkerhed har været i studiet hos Christian Foldager i dk4's serie 'Fremtidens Europa' til en snak om strategisk autonomi.

Foto: DK4.tv

Hvad går strategisk autonomi ud på?

Hvad skal der ske med det europæiske projekt på lang sigt? Hvilke ændringer - store som små - vil være nødvendige for, at vi kan udvikle og fortsætte det europæiske samarbejde til glæde for og med engagerede borgere i hele Europa?

Det og meget mere udforsker Christian Foldager i serien Fremtidens Europa. I denne udgave er der særligt fokus på strategisk autonomi, hvor DI Forsvar og sikkerheds direktør Joachim Finkielman og professor Mikkel Vedby Rasmussen ved Københavns Universitet kommer med deres besyv på begrebet. 

For hvad vil strategisk autonomi sige? Hvorfor er det vigtigt? Hvordan kan vi gøre os mindre afhængige af andre?

I afsnittet bliver graden af dét at være afhængig af andre debatteret, og hvordan en vis form for autonomi på det militære område er essentiel. Begrebet autonomi betyder "at kunne tage vare på sig selv", når behovet er der. I Europa er vi dybt afhængige af hinanden men set i lyset af Covid-19, står det klart, at selv vores nærmeste naboer må tænke på sig selv, når det hele brænder på. 

Lyt med når Joachim Finkielman og Mikkel Vedby Rasmussen vender begrebet i plenum:

Se Fremtidens Europa her

Få et sneakpeak her af udsendelsen 'Fremtidens Europa - Strategisk Autonomi.'

Relateret indhold