04.11.21 FOS Nyheder

Klimapartnerskabet på forsvarsområdet får ny formand

Klimapartnerskabet på forsvarsområdet får ny formand: Poul Skadhede, grundlægger af konsulentfirmaet Valcon og bestyrelsesformand for Odense Maritime Technology.

Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

Ny formand på klimaområdet

Bæredygtighed og grøn energi prioriteres højt i samtlige industrier i Danmark. Det gælder også i forsvarsindustrien, som kan bidrage yderligere til CO2-nedbringelsen, hvilket kommer til udtryk i regeringens nye forsvarsindustrielle strategi især på indsatsområde nummer seks: Styrket socialt engagement og grønt fokus i forsvarsindustrien.

Med udgangspunkt i mulighederne for flere grønne løsninger på forsvarsområdet, blev det 14. klimapartnerskab på forsvarsområdet etableret tilbage i juni 2021.

Klimapartnerskabet har til formål at kortlægge klimaløsninger på forsvarsområdet og skal aflevere sine anbefalinger til Grønt Erhvervsforum i foråret 2022, som nu Poul Skadhede står i spidsen for. 

Poul Skadhede er bestyrelsesmedlem i DI Forsvar og sikkerhed og har derfor et bredt kendskab til branchen. Desuden ledsages han af næstformand Steven Friberg, CEO for UXV Technologies, som er en del af Dansk Erhvervs medlemsnetværk af forsvarsvirksomheder. Klimapartnerskabet har sekretariat i DI Forsvar og sikkerhed, som, i fællesskab med Dansk Erhverv, skal understøtte klimapartnerskabets arbejde.

Poul Skadhede overtager formandsposten fra Michael Holm, direktør Systematic, der har valgt at trække sig som formand.

Læs pressemeddelelsen her

Relateret indhold