21.04.21 FOS Nyheder

CenSec og FAD: "Vi skal være en sammentømret branche"

FAD og CenSec skal qua den nye samarbejdsaftale arbejde benhårdt for, at Danmark kan udvikle sig til en teknologisk drivkraft inden for forsvars-, rum-og sikkerhedsteknologi.

Foto: Terma

Skabe bedre forudsætninger i fællesskab 

I går onsdag den 21. april, bragte Altinget.dk et debatindlæg, skrevet af Joachim Finkielman, direktør for FAD i Dansk Industri og Klaus Bolving, direktør for CenSec. 

Debatindlægget udpensler udviklingen af og sammenhængen mellem forsvarspolitik og forsvarsindustri og ikke mindst, hvordan CenSec og FAD hver for sig og, vigtigst af alt, i fællesskab, skal arbejde benhårdt for, at Danmark kan udvikle sig til at blive en ledende aktør og teknologisk drivkraft.

Forsvars-, rum- og sikkerhedsindustrien er en væsentlig aktør på det sikkerhedspolitiske område. I dag optræder truslerne på et helt andet plan, hvor cybercrime tages til nye højder. Disruptive teknologier, kunstig intelligens, big data, sværme af nanodroner, kompetencer i rummet med videre er blot et fåtal af den teknologiske udvikling, man ser indenfor trusler på forsvarsområdet. Lige præcis derfor er det vigtig, at vi også på den front bestræber os på, at Danmark bibeholder en styrket position.

Fokuspunkter fra artiklen:

Rollefordelingen

CenSecs og FAD's respektive roller i samarbejdsaftalen

"Når to plus to giver fem"

Merværdien ved et samarbejde for både industrien og Danmarks forsvar og sikkerhed

Strategisk samarbejde

Aftalen skal sikre relevant innovation og udvikling samt produktion og salg af strategisk vigtig teknologi for Danmark

Relateret indhold