27.09.21 FOS Nyheder

DI Forsvar og sikkerhed satser stort på samarbejde med fransk forsvarsindustri

I hjertet af Paris deltager 24 danske forsvarsvirksomheder lige nu i et eksportfremstød, der har til opgave at skabe netværk og muligheder for dansk-fransk samarbejde. DI Forsvar og sikkerhed ser nye muligheder og har derfor arbejdet intenst på at arrangere dette eksportfremstød med centrale samarbejdspartnere.

Den franske forsvarsminister Florence Parly og danske forsvarsminister Trine Bramsen

Foto: Den Danske Ambassade i Paris

I Frankrig til gavn for sikkerhedspolitiske interesser og danske arbejdspladser

DI Forsvar og sikkerhed har i tæt samarbejde med Den Danske Ambassade i Paris, Udenrigsministeriets Trade Council, Forsvarsministeriet og herunder Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse arrangeret et tredages event, der skal åbne op for potentielle samarbejdsmuligheder mellem de to lande.

Den franske forsvarsindustri er kendt for sin imponerede omsætning på godt og vel 400 milliarder, hvorfor den franske forsvarsindustri også løber med titlen som verdens fjerdestørste eksportør. Et marked der historisk set har været et lukket og protektionistisk. Men den sikkerhedspolitiske situation i verden og behovet for at være på teknologisk forkant åbner nye muligheder for et endnu tættere strategisk og industrielt samarbejde mellem Danmark og Frankrig. Et momentum dansk forsvarsindustri helt sikkert bør benytte sig af, hvorfor DI Forsvar og sikkerhed også har arbejdet intenst på at arrangere dette eksportfremstød.

Fremstødet starter i dag mandag den 27. september og varer til onsdag den 29. september. På en del af programmet vil både den danske forsvarsminister, Trine Bramsen og hendes franske kollega forsvarsminister Florence Parly, deltage.

I Paris vil de danske virksomheder få lejlighed til at møde og besøge centrale franske virksomheder. Fremstødet er bl.a. kommet i stand med en stor indsats fra den danske forsvarsattache i Paris, brigadegeneral Prins Joachim.

- Vi anser Frankrig som en af vores tætte allierede og et centralt midtpunkt for hele debatten om Europas sikkerhed, udtaler Joachim Finkielman, direktør for DI Forsvar og sikkerhed. Der er ingen tvivl om, at Frankrig og Danmark fremadrettet vil have meget med hinanden at gøre, hvorfor fremstødet kun anses som begyndelsen.

Forsvarsminister Trine Bramsen

Peder Richardt Pedersen, administrerende direktør for Weibel Scientific og Christophe Salomon EVP Thales Land and Air Systems underskriver global aftale på den danske ambassade i Paris. Underskriften sker med overværelse fra den franske forsvarsminister, Florence Parly, den danske forsvarsminister, Trine Bramsen og forsvarsattaché General prins Joachim

Forsvarsattaché General H.K.H Prins Joachim og Direktør for DI Forsvar og sikkerhed, Joachim Finkielman

Jacob Gliemann Larsen, COO og CTO hos Empact

Forsvarsattaché General H.K.H Prins Joachim og chef for FMI, Kim Jesper Jørgensen

Publikationer

Pressemeddelelse

Læs mere

Relateret indhold