22.09.21 FOS Nyheder

Næstformand udpeget for klimapartnerskabet på forsvarsområdet

Tidligere på året nedsatte regeringen et 14. klimapartnerskab på forsvarsområdet. Nu er en ny næstformand for klimapartnerskabet udpeget af regeringen: Steven Friberg, CEO for UXV Technologies.

Foto: Klima,- Energi- og Forsyningsministeriet

Fremtidens forsvar er grønt

Fremtidens forsvar skal styrkes med en ny klimahandleplan. Med handleplanen, som udkom tilbage i maj, bliver der lagt en klar og ambitiøs vej mod et endnu grønnere forsvar. Forsvarsministeriet ønsker at gå forrest i den grønne omstilling, være langt mere klimavenlig og i langt højere grad løfte en del af ansvaret for den klimateknologiske udvikling. Alt sammen noget, som du kan læse mere om her:

Publikationer

Forsvarsministeriets grønne handleplan 2021-2025

Læs nu

Klimapartnerskabets opgave bliver at kortlægge, hvilke klimavenlige løsninger, der er under udvikling på forsvarsområdet og forhåbentlig skabe en spill-over effekt, så civile og innovative løsninger kan anvendes på Forsvarsministeriets område.

Det nye klimapartnerskab har sekretariat i DI - Dansk Industri, som i fællesskab med Dansk Erhverv vil understøtte arbejdet. Joachim Finkielman, direktør i DI Forsvar og sikkerhed, ser et stort potentiale i klimapartnerskabets arbejde, da forsvarsindustrien kan spille en væsentlig rolle i den grønne omstilling. 

DI Forsvar og sikkerheds medlem Systematic A/S's adm. direktør Michael Holm blev udpeget som formand for klimapartnerskabet på forsvarsområdet tilbage i maj, hvor nu Steven Friberg, CEO for UXV Technologies, er blevet udpeget som næstformand. 

Læs hele nyheden på Forsvarsministeriets website lige her

Relateret indhold