29.09.21 FOS Nyheder

Weibel Scientific og Thales indgår samarbejde

Weibel Scientific og Thales underskriver samarbejdsaftale, der vil styrke båndene mellem den danske og franske forsvarsindustri

Peder Richardt Pedersen, administrerende direktør for Weibel Scientific, og Christophe Salomon, EVP Thales Land and Air Systems, underskriver global aftale på den danske ambassade i Paris. Underskriften sker med overværelse fra den franske forsvarsminister, Florence Parly, den danske forsvarsminister, Trine Bramsen og forsvarsattaché General prins Joachim

Foto: Den danske ambassade i Paris

En aftale der styrker de europæiske bånd i forsvarsindustrien

Weibel Scientific har underskrevet en stor kontrakt med Thales på den danske ambassade i Paris, hvor både den franske forsvarsminister Florence Parly og danske forsvarsminister Trine Bramsen var til stede.

Underskriftceremonien foregik tirsdag den 28. september 2021 og skete i forlængelse af DI Forsvar og sikkerheds eksportsfremstød, som var et tre-dages arrangement, der løb af stablen i dagene den 27.-29. september 2021. Eksportfremstødet blev afholdt i samarbejde med Den Danske Ambassade i ParisUdenrigsministeriets Trade CouncilForsvarsministeriet og herunder Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse og havde lige præcis fokus på dansk-fransk samarbejde. 

Med den sikkerhedspolitiske situation i verden og behovet for at være på teknologisk forkant åbnes endnu flere muligheder for et tættere strategisk og industrielt samarbejde mellem Danmark og Frankrig. Et momentum dansk forsvarsindustri helt sikkert bør benytte sig af, hvorfor DI Forsvar og sikkerhed også har arbejdet intensivt på eksportfremstødet det seneste års tids for at imødekomme og tappe ind på dette momentum.  

Læs mere om eksportfremstødet lige her

Set i lyset af dette, er aftalen mellem Weibel Scientific og Thales et fremragende eksempel på, hvordan interne bånd i forsvarsindustrien kan etableres. Den franske forsvarskoncern Thales vil fremover have Weibel Scientifics avancerede XENTA Doppler-radarer som en del af deres samlede portefølje af radarer. Aftalen mellem de to virksomheder markerer dermed en ny vigtig milepæl for samarbejdet mellem den danske og franske forsvarsindustri og skaber et springbræt for eksport af danskudviklede radarer til et stort internationalt marked - helt i tråd med regeringens nye forsvarsindustrielle strategi, der blev præsenteret tidligere i august. 

Læs mere om den nye forsvarsindustrielle strategi her

Samarbejdet vil løfte både Thales’ og Weibels allerede stærke positioner på det globale radarmarked til nye højder med et produkt, der er helt unikt inden for sin kategori. Både Weibel Scientific og Thales er begge medlemmer af DI Forsvar og sikkerhed. 

Pressemeddelelse

Læs mere her

Relateret indhold