02.02.22 FOS Nyheder

Dansk forsvarsindustri i vækst: Historisk aftale mellem Thales og Weibel Scientific

Thales har indkøbt 12 Weibel Doppler XENTA kortrækkende radarer. Indkøbet af de 12 radarer er den største handel i danske Weibels historie og er samtidigt også et bevis på en dansk forsvarsindustri i vækst.

Fra venstre Christophe Salomon, Executive Vice President, Land and Air Systems, Thales og Frode Scott Nilsen, CEO, Weibel Scientific

Foto: Weibel Scientific

En milepæl mellem dansk og fransk forsvarsindustri

Thales har skrevet kontrakt med danske radarproducent Weibel Scientific om køb af 12 Weibel Xenta landbaserede kortrækkende radarer til en GBAD løsning til Thales’ radar portefølje. Aftalen sker blot fire måneder efter at Thales og Weibel Scientific, ved DI Forsvar og sikkerheds eksportfremstød på den danske ambassade i Paris, indgik en ny samarbejdsaftale.

Eksportfremstødet blev afholdt i samarbejde med Den Danske Ambassade i Paris, Udenrigsministeriets Trade Council, Forsvarsministeriet og herunder Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse og havde lige præcis fokus på dansk-fransk samarbejde. Du kan læse mere om eksportfremstødet lige her.

Samarbejdet er en milepæl for de kommercielle relationer mellem den danske og franske forsvarsindustri og understreger Thales’ engagement i at investere lokalt gennem industrielle partnerskaber og samarbejder.

”Det er en central del af Thales’ strategi at samarbejde med de bedste lokale virksomheder på lokale markeder. Den nye kontrakt styrker samarbejdet mellem Weibel Scientific og Thales og positionerer begge virksomheder stærkt ift. fremtidige muligheder, samt styrker relationerne mellem Danmarks og Frankrigs forsvarsindustri,” siger Tommy Ayouty, CEO for Thales i Denmark.

”Kontrakten viser styrken i samarbejdet mellem Thales og Weibel Scientific. Vores virksomheder er et godt match, fordi Weibels avancerede og specialiserede radarteknologi komplimenterer Thales’ samlede portefølje. Med den her kontrakt bevæger vi os et skridt nærmere vores målsætning om at blive verdens førende radarleverandør indenfor kortrækkende luftværnssystemer og anti-drone systemer,” siger Frode Scott Nilsen, CEO hos Weibel Scientific.

Læs hele pressemeddelelsen her.

Relateret indhold