Arrangement

Grønlandske virksomheders muligheder for deltagelse i Forsvarets anskaffelser i Grønland

Man har nu mulighed for at deltage i et særligt event 12-13. juni i Nuuk på Hotel Hans Egede om grønlandske virksomheders muligheder for deltagelse i Forsvarets anskaffelser i Grønland. Eventet er arrangereret af Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI) og Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse (FES) i samarbejde med Grønlands Erhverv (GE) og DI Forsvar og sikkerhed (DI FOS).

Eventet har følgende formål og ønskede resultat

Formål: 

  • Åbenhed: Dialog om grønlandske virksomheders muligheder for deltagelse i Forsvarets anskaffelser i Grønland. Forsvarets anskaffelser i Grønland gennemføres primært af FMI og FES.
  • Rammer for samarbejde og partnerskaber: Skabe muligheder for virksomheders samarbejde virksomhederne i mellem i forbindelse med Forsvarets forventede anskaffelser i Grønland.
  • Skabe forståelse for særlige grønlandske forhold: Indblik forhold, der kan have betydning for anskaffelserne, fx geografi og infrastruktur.
  • Opbygning af netværk.

Ønsket resultat: 

  • At grønlandske og danske virksomheder er informeret om FMI og FES anskaffelsespraksis.
  • At mulige aktører er orienteret om Forsvarets forventede udvikling i Arktis.
  • At FMI og FES har opbygget relationer og netværk til relevante aktører.
  • At FMI og FES har et bedre afsæt for opfølgning og inddragelse af mulige virksomheder i kommende anskaffelser og anlægsarbejder.
  • At der er skabt fundament for samarbejde mellem grønlandske og danske virksomheder.

Formål og program henvender sig særligt til grønlandske virksomheder, og kan dertil være en god mulighed for danske virksomheder at skabe nye kontakter og høre ind til anskaffelser og udvikling. Eventet ses som første del af et øget samarbejde mellem Forsvaret, DI FOS og GE om Arktis i direkte tråd med såvel Regeringens Strategi for Dansk Forsvarsindustri og DI-samarbejdsaftale med Grønland. DI FOS-sekretariat vil ikke være fysisk til stedet ved dette første event, men vil være det i næste fase.

Mere information om program og tilmelding
Tilmelding sker til Grønlands Erhverv på ga@ga.gl. Spørgsmål i forbindelse med tilmelding og koordination kan rettes til Lars Krogsgaard-Jensen, Grønlands Erhverv på e-mail lars@ga.gl og telefon +299 56 60 11

Program
Programmet finjusteres i disse dage og indeholder følgende rammer:

Mandag 12.juni (09.00-17.00):
Åbningstale ved Múte Bourup Egede, Formand for Naalakkersuisut
Velkomst ved chef Arktisk Kommando
Introduktion til konferencens program og formål
Præsentation af Forsvarets opgaveløsning i Arktis. Efterfølgende Q&A
FMI anskaffelsesprocesser, markedsdialog og forsyningssikkerhed
FES organisering, bygge- og anlægsprojekter i Arktis
Særlige demografiske og geografiske forhold i Grønland
Erfaring med udførelse af projekter i det arktiske område
Perspektiver i samarbejde og partnerskaber
Paneldebat: modereret Q&A
Industriel udstilling og netværk i pauserne i tilstødende konferencelokale
Fælles middag (no-host)

Tirsdag 13.juni (09.00-14.00):
Agile B2B-møder og mulighed for industrielt netværk
Præsentation af udstillere
Opæg fra grønlandske virksomheder og evt. grønlandske vidensinstitutioner
Oplæg fra danske virksomheder
Paneldebat: modereret Q&A

Tirsdag 13.juni (09.00-13.00):
FES og FMI-møder med advokatkontorer

Sidste frist for tilmelding til eventet er fredag den 2.juni 2023 kl. 12.00 grønlandsk tid/16.00 dansk tid.

Yderligere praktisk information
Pris: Gratis deltagelse. Da event har et antal begrænsede pladser, vil tilmelding ske efter først til møde, og med maksimum 2 personer fra hver virksomhed. Der tilsigtes hertil, jf. formålet med eventet, efter relevans en fordeling der særligt tilgodeser Grønlandske virksomheder.

Fly og hotel: GE har okkuperet 50 flybilletter til arrangementet og 50 værelser på Hotel Hans Egede.
Ønsker man at gøre brug af et givent antal af disse billetter og/eller værelser, kan de bestilles ved henvendelse til Travel by Heart, på telefon 55 09 05 eller pr. mail eb@travelbyheart.gl.

Mulighed for udstilling: Der vil for 20 virksomheder og organisationer ved tilmelding til Lars være mulighed for, i forbindelse med tilmelding, gratis at booke (efter først til mølle) en mindre udstillingsplads i tilstødende konferencerum på hotellet. På pladsen vil der være et lille mødebord, og der vil være plads til bl.a. en roll-up. Dette er særligt aktuelt for tirsdag den 13. juni.

Tilmelding til fælles middag på Hotel Hans Egede: Sker til Hotel Hans Egede på restaurant@hhe.gl til en pris pr. kuvert på kr. 495,-. Aftenarrangementets menu: Marinerede kammuslinger med rygeostecreme og dildolie, Enebærstegt moskus med bagt rødløg, persillepommespuré og moskusboldaise, Bagt rabarber og hvid chokoladeganaiche.